Робочий візит студентського активу коледжу до Херсонського державного університету

Сьогодні, 10 вересня 2019 року, актив студентського самоврядування Бериславського педагогічного коледжу разом з директором Маргаритою Климович та керівником гурткової роботи Ігорем Корчагіним завітав з робочим візитом до Херсонського державного університету.

Їх радо зустрів ректор університету, професор, доктор наук, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, заслужений працівник освіти України, депутат восьмого скликання – Олександр Володимирович Співаковський. Програма відвідування для наших студентів була дуже насиченою, в першу чергу це була розмова з ректором про налаштування студентського загалу на вподобання щодо університету, показати всі його можливості.

Звісно, за один день це не можливо зробити, тому що дуже багато цікавого є в Херсонському державному університеті, але ключові моменти, які цікавлять студентів нашого коледжу ми побачили.
У першу чергу нам показали ведучу в Україні лабораторію присвячену німецькому педагогу Фрідріху Фребелю. Студенти побачили інтерактивну підлогу, що була відкрита в липні 2019 року, в нас була змога потренуватися на цій підлозі. Ми побачили всі можливості інтерактивної підлоги. Зрозуміли, що вона була створена не тільки для здорових дітей, які навчаються в школі, але й для дітей, які мають особливі освітні потреби, вона допомагає працювати з їхніми нозологіями й та пройти  дітям  реабілітацію.
Також для нас була проведена екскурсія авдиторіями університету, які, звісно, мають сучасне обладнання. Однією з таких авдиторій став коворкінг центр. Всі авдиторії в ХДУ як найкраще зроблені для студентів, для організації їх академічної роботи, для організації дозвілля студентів.


Звичайно, нам дуже зігріла серце зустріч з нашими студентами-випускниками цього року, які продовжили своє навчання в Херсонському державному університеті.

Ми дуже ними пишаємось, адже вони, якими були в нашому коледжі — хтось співав, хтось був старостою, хтось брав участь в студентському театрі, такими активними вони продовжують себе показувати й в університеті.

Нам було дуже приємно почути, наскільки вони гармонійно злилися з університетською родиною.
Також ми завітали до нещодавно відкритого басейну Херсонського державного університету. Приємним подарунком для нас стало те, що ректор університету запевнив нас, що в нашого навчального закладу також буде змога випробувати можливості цього басейну.


Ми як, студентське самоврядування нашого коледжу, сподіваємося на співпрацю з самоврядуванням університету, в першу чергу, зі студентами педагогічного факультету, де ми були б раді побачити наших випускників.

Ми дуже вдячні ректору Олександру Володимировичу Співаковському за те, що він так дбає про соціальну інфраструктуру для студентства.

Також ми вдячні декану факультету початкової та дошкільної освіти, професору та доктору наук – Петуховій Любові Євгеніївні, за те, що вона прикладає дуже багато зусиль в організації роботи на факультеті.

Ще б хотіли висловити дяку всім працівникам Херсонського державного університету за таку теплу та приємну зустріч.

Ігор Корчагін, керівник гурткової роботи

Comments are closed.