Триває місячник педагогічної майстерності викладачів предметної (циклової) комісії української філології.

Згідно розробленого плану роботи було проведено І тур олімпіади з української мови серед студентів І-ІІІ курсів.

Результати такі:

серед студентів І курсу

І місце –   Спицька О. (113 група)

ІІ місце –  Іваненко О. (111 група), Попов А.     (111 група)

ІІІ місце – Пилипенко В.  (114 група);

серед студентів ІІ і ІІІ курсів

І місце  –   Яцушко Світлана (133 група)

ІІ місце  –  Коноваленко Віталія (123група)

ІІІ місце – Дрозд Тетяна (124 група).

Проведено відкриті уроки. Викладачем української філології Сіденко В.М. проведено відкритий урок з української літератури на тему: «Улас  Самчук. Роман-хроніка «Марія», присвячений матерям, які загинули голодною смертю в роки 1932-1933. На уроці були використані інтерактивні методи «Мікрофон», «Літературний диктант», «Незакінчене речення»; рефлексивна бесіда, словникова робота,  розповідь, робота з текстами, робота в мікрогрупах.

Викладач української філології Грек Н.Л. провела практичне заняття з методики навчання української мови в початкових класах. Тема заняття: «Складання фрагментів уроків на формування уявлень з лексики. Методика проведення роботи над словниковим словами». Під час заняття були використанні такі технології та методи навчання як: інтерактивні методи («інтерв’ю», проект, робота в групах), бесіда, демонстрація.

Вже традиційним стало проведення в нашому коледжі тематичних лінійок. 12 листопада до Дня української писемності та мови була проведена лінійка «Минуще все, лиш слово не мине…», підготовлена студентами 113 групи під керівництвом викладача Сіденко В.М. Мета тематичної лінійки полягала в тому, щоб ознайомити студентів з історією української мови, різними теоріями її походження; продовжувати розвивати почуття гордості за нашу мову; виховувати любов і повагу до рідного слова. Весь захід супроводжувався мультимедійною презентацією. У виконанні колективу «Весняний цвіт» прозвучала пісня «Мова єднання»

Comments are closed.