Засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ХОДА

11 жовтня відбулось засідання колегії під головуванням Андрія Яценка, директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ХОДА.

 

Під час роботи було розглянуто низку важливих питань, що стосуються підготовки навчальних закладів області до осінньо-зимового періоду 2013-2014 років, забезпечення розвитку дошкільної освіти у районах області. Окремо говорилось про забезпечення в інтернатних закладах системи освіти області прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на сімейне виховання.

48

Ще одне питання, якому було приділено увагу на колегії – розвиток дошкільної освіти у Великолепетиському і Генічеському районах. Дошкілля в системі освіти посіло чільне місце, тому йому надано пріоритетності і в державній політиці. У нових соціальних ініціативах Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України», дорученнях Уряду чітко визначені завдання – створити кожній дитині умови для здобуття дошкільної освіти. І на Херсонщині це завдання виконується: з початку року створено  936 додаткових місць.

Йшла мова на колегії і про прибуття молодих спеціалістів до навчальних закладів області. Цього року приступили до роботи в школах 342 молодих вчителі, із них 243 працюють у сільській місцевості. Всі вони отримали одноразову адресну грошову допомогу в розмірі п’яти мінімальних окладів. А у наступному році її буде збільшено до десяти мінімальних окладів.

Comments are closed.