У рамках конкурсу «Кращий класний керівник – 2013». Відкрите заняття – тренінг «Спілкування між підлітками»

IMG_52999 грудня 2013 року  в 112 групі було проведено відкрите заняття – тренінг, присвячене формуванню та розвитку умінь і навичок конструктивного спілкування.

Адже навички спілкування – специфічної форми взаємодії людини з іншими людьми як членами суспільства з метою реалізації соціальних стосунків людей –  важливі у педагогічній діяльності більше. ніж у  будь –  якій іншій професії .

IMG_5342Класному керівникові  Манюк Г.М., студентці-практикантці  Херсонського державного університету Щекіній Н.О.,   IMG_5339активу групи вдалося на занятті  організувати  конструктивну  групову роботу, познайомити студентів з поняттям «спілкування», з уявленням про способи самоаналізу та самокорекції поведінки,  створити ділову обстановку, що сприяла оволодінню правилами  та прийомами  ведення бесіди, дискусії. IMG_5317Вправа – розминка «Скелелаз»,  вправи «Спина до спини», «Що пам’ятаю», «Дзеркало», «Асоціація» зацікавили студентів.  Але найбільшого пожвавлення та сміху спричинила вправа «Передача інформації».
Після цієї вправи студенти зрозуміли,  що є ще багато вмінь та навичок, які їм треба засвоїти: спостережливість у спілкуванні, вміння слухати іншого, контролювати себе, правильно і толерантно вести бесіду та дискусію.IMG_5349

Заняття – тренінг дуже сподобалося учасникам, вони дізналися багато нового, зробили кожен для себе маленьке «відкриття»,  зрозуміли,  що знання та вміння, одержані на занятті, ще не раз їм  знадобляться і у професійній діяльності, і у щоденному побуті. 

Comments are closed.