День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Но в памяти  моей такая скрыта мощь,
Что возвращает образы и множит…
Шумит, не умолкая, память-дождь,
И память-снег летит и пасть не может.
Д. Самойлов

IMG_6919 2            Щороку 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на  території інших держав. У цей день річниці виводу  радянських військ з Афганістану в Україні вшановують усіх тих, хто виконував інтернаціональний обов’язок  в Афганістані, Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі,  Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих точках» планети.
DSC_3471 2           Напередодні  15 лютого 2014 року  студентська молодь  Берислава  об’єдналася, аби згадати минуле, щоб ніколи воно не повторилося в майбутньому, аби вшанувати пам’ять  воїнів-інтернаціоналістів. У рамках кластеру «Берислав – студентське містечко» майбутні педагоги та медики провели спільний захід, на який були запрошені земляки – воїни-інтернаціоналісти запасу, що мужньо і з гідністю виконали свій обов’язок. У залі  лунали полум’яні слова, пісні, вірші концерту – реквієму, а  глядачами стали не тільки студенти Бериславського педагогічного та медичного коледжів, а й учні загальноосвітніх шкіл Берислава.

          DSC_3521 2 Голова районної Спілки воїнів-інтернаціоналістів Лозовий М.В.   від імені 32 присутніх на заході воїнів запасу подякував студентам  та керівникам навчальних закладів за  шанобливе ставлення до тих, хто чесно виконав свій військовий обов’язок.

           А 15 лютого студенти та працівники коледжу взяли участь  у поминальній  панахиді  по загиблим воїнам,  яку провів біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам отець Віталій – ветеран афганської війни.

DSC_35511202 2

Comments are closed.