До Дня Соборності та Свободи України

Державне свято Дня Соборності та Свободи України відзначав колектив Бериславського педагогічного коледжу імені В.Ф.Беньковського. Загальноколеджна лінійка розпочалася рядками Великого Кобзаря, 200-річчя якого невдовзі відзначатиме вся Україна: «У межах моєї Батьківщини збереглися дотепер численні сліди столітніх потрясінь, що спіткали колись цей край у безперервній боротьбі за віру й незалежність із чужерідними хижими сусідами.., в памꞌяті народній живі численні перекази, що свідчать про шляхетні подвиги предків». Т. Шевченко, як ніхто інший, влучно та переконливо репрезентував ідею соборності України, єдності всіх її земель всупереч історичній недолі, що розꞌєднала різні частини колись єдиного краю, розкидавши їх по різних державах.
       Фото1937День Соборності – свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Офіційно в Україні День Соборності став відзначатися з 1999 року.

Все що мріялось віками,
Сповнилось, настало!
«Ще не вмерла Україна»
Гордо зазвучало.

       Студенти 121 групи розповіли присутнім про історію свята, історичні події, повꞌязані з боротьбою українського народу за свою державність, а заступник директора з виховної роботи звернулась до студентів зі словами про значну роль правової культури у майбутніх вчителів і вихователів, які будуть виховувати любов до своєї держави та повагу до її законів.
Окрасою свята став виступ зразкової вокальної студії «Колорит» піснею про Україну.
Завершився виступ учасників рядками Тараса Шевченка:

«І на оновленій землі
врага не буде супостата.
А буде син і буде мати,
і будуть люди на землі…

 

Comments are closed.