ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з української мови Південного регіону України

IMG_7575 225-26 лютого 2014 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Бериславський педагогічний коледж імені В.Ф. Беньковського» Херсонської обласної ради відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів педагогічних ВНЗ І рівня акредитації Південного регіону України.

У ІІ етапі Олімпіади взяли участь  студенти педагогічних ВНЗ І рівня акредитації  з Запоріжжя, Балти, Одеси, Балти, Білгород – Дністровська, Жовтих Вод, Кременчука, Нового Буга.

Призові місця посіли:

IMG_7498 2І місце –Запорізький педагогічний коледж;  ІІ місце –Кременчуцьке педагогічне училище ім. А. С. Макаренка; ІІІ місце – Білгород-Дністровське педагогічне училище та Новобузький педагогічний коледж.  Студенти Бериславського педагогічного коледжу брали участь поза конкурсом.

Переможці ІІ етапу стануть учасниками наступного,  ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів ІІ курсів педагогічних ВНЗ І рівня акредитації, що відбудеться у травні 2014 року у м. Києві.

Одночасно у  Бериславському коледжі  проходив також ІІ етап Регіональної олімпіади з української мови серед студентів педагогічних ВНЗ Південного регіону України, у якому змагалися студенти ІІІ-ІV курсів.

IMG_7475 2У регіональній олімпіаді серед студентів переможцями стали:

І місце –Кременчуцьке педагогічне училище ім. А. С. Макаренка; ІІ місце – Білгород-Дністровське педагогічне училище; ІІІ місце –Запорізький педагогічний коледж; ІІІ місце –Балтське педагогічне училище.

Зустріч знавців української мови відбувалася напередодні святкування 200-ї річниці від дня народження видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Тож  протягом дня  у коледжі звучали натхнені та полум’яні вірші поета,  чудові пісні на слова Т.Г. Шевченка, пісні про Т.Г.Шевченка. IMG_7504 2Мовний квест «Чи знаєш ти Шевченка?» довів присутнім, що майбутні вчителі початкової школи добре знайомі з життєвим та творчим шляхом поета-громадянина, знають та вільно цитують його поезію, вміють використовувати її у педагогічних ситуаціях.

Дивлячись на студентів, радіє душа, бо до початкової школи прийдуть освічені вчителі, впевнені, що майбутнє освіти бере витоки з невичерпних джерел душі народу, що твори Шевченка,  сповненi  людяностi i пpавди, завжди  актуально  звучали  i  будуть  звучати  для  всiх поколiнь.

Comments are closed.