Святкуємо Міжнародний день рідної мови

         Вже традиційно студенти та викладачі Бериславського педагогічного коледжу   В.Ф. Беньковського  відзначають 21 лютого   Міжнародний  день рідної мови урочистою лінійкою. IMG_7374Організаторами  заходу цього року  були викладачі  Середа Н.С. (викладач іноземної філології) та Малова І.О. (викладач української філології) разом зі студентами 123 групи  Ремарчуком Ігорем, Мельниченко  Вікторією, Кучерук  Олександрою  та 124 групи  Федоренко Каріною, Шеяновою Анною та  Бєлоконь Вікторією.  В переддень 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка захоплено читали студенти  вірші великого Кобзаря. Натхненно звучали  рядки поезії, присвячені величі  та милозвучності нашої рідної мови. Короткий екскурс в історію виникнення цього свята не залишив байдужим нікого.  А легенду про рідну мову  всі слухали,  затамувавши подих.

        «Це свято дуже важливе і про нього не слід забувати, коли  будете працювати   в   школах», – сказала  заступник директора з виховної роботи Чечилова Г.З.

Заступник директора з навчальної роботи Бернвальдт Т.С. процитувала слова Панаса Мирного «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давне життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування», а потім  вручила грамоти  студентам  за перемогу в Міжнародному конкурсі з української мови імені  Петра Яцика.

Завершилась лінійка українською  піснею «Рідна мова» на слова В. Сосюри.

Comments are closed.