Язичницьке коріння української культури

          3 лютого була проведена потокова  відкрита виховна година для студентів першого курсу  «Язичницьке коріння української культури». Захід був підготований студентами 113 та 114 груп під керівництвом класних керівників, викладачів іноземної філології О.О. Лаппи та Г.О. Перунової.
Під час заходу був представлений проект «Язичницьке коріння української культури», підготований  студентами. У ньому   розповідалося про витоки слов’янської культури, про язичницьких  богів, у яких вірили давні слов’яни,   амулети та різні символи, що захищали наших предків.  У проекті також розповідалося про чистих та нечистих духів, які за давніми віруваннями існували на землі поряд з людьми.

       На заході лунали слов’янські награші, був виконаний ритуальний  танок «На Івана Купала», який вразив своєю постановкою. Глядачі дізналися нові цікаві факти, що  стосувалися стародавніх вірувань, традицій слов’янського народу  та їх впливу на християнську культуру.
Використовуючи інтерактивні методи («снігова куля», «мозковий штурм», «мікрофон») організатори заходу підвели підсумок.
Ми впевнені, що студенти розширили, поглибили та закріпили свої знання стосовно  витоків української культури, а головне – захотіли більше дізнатися про своє коріння.

 

Comments are closed.