«Вчитель вчителів К.Д. Ушинський» (до 190-річчя від дня народження)

DSC_413920 березня 2014 року був проведений  усний педагогічний альманах для студентів ІІІ-ІV курсів. Розділи  альманаху об’єднувало ім’я К.Д. Ушинського –  видатного педагога, основоположника вітчизняної педагогіки.

Першу сторінку альманаху, яка була присвячена життєвому і творчому шляху педагога, презентували Рябишенко У., Шевцов І. – студенти 133 групи. Наступні сторінки усної збірки познайомили студентів із такими питаннями, як педагогіка дошкілля у працях К.Д. Ушинського, лінгводидактичні погляди педагога.

Сучасність педагогічної системи К.Д. Ушинського, його дидактичних поглядів аргументовано довели  слухачам Тупікіна С.В., викладач психолого-педагогічних дисциплін, та студентки 142 групи Черненко А., Корніцька Л. Цікавими та змістовними були доповіді Я. Самко та І. Зінченко, що стосувалися праць педагога, зокрема, навчальних посібників та підручників для початкової школи. Студенти активно брали участь в обговорені проблемних питань з тематики заходу.

DSC_4183Яскравою сторінкою  альманаху стала вистава педагогічного театру за казками для дітей К.Д. Ушинського, яку підготували студенти 221 групи під керівництвом Лілянової І.А. Глядачів вразила і майстерність виконавців, і різні форми лялькового театру.

«Педагогіка — найвища з мистецтв, бо намагається задовольнити найвеличнішу з потреб людини і людства — потяг до «самовдосконалення», – нагадала вислів Костянтина Дмитровича С.В. Тупікіна і додала, що у педагогічній науці є імена, під знаком яких проходить професійна діяльність багатьох поколінь. Серед них й ім’я видатного українського педагога К. Ушинського –  основоположника вітчизняної педагогіки, методиста, вчителя, вченого.

 Вивчаймо педагогічну спадщину К.Д. Ушинського, тому що у ній закладено майбутнє.DSC_4181

Comments are closed.