Авторський науково-практичний семінар Світлани Іванівни Якименко

ggbb3 квітня 2014 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри педагогіки початкової освіти Миколаївського національного університету Світлани Іванівни Якименко з теми «Інтегрована особистісно орієнтована технологія неперервної дошкільної та початкової освіти: теорія, методика, практика». У його роботі взяли участь 187 педагогів із дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області.
ctvАктивну участь у семінарі взяли також викладачі та студенти бериславського педагогічного коледжу.  Учасники семінару розглядали питання реалізації загальних цілей і завдань інтегрованої освіти дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Світлана Іванівна зробила акцент на тому, що у дошкільників та школярів досить рано з’являється свій «образ світу», який характеризується цілісністю сприйняття кар¬тини світу. Відповідно такі складові світогляду, як світосприйняття, світовідчуття, світоспоглядання, світорозуміння, сприяють формуванню цілісності знань дитини про навколишній світ та стають підґрунтям для формування її концепції «Я –Людина».
У практичній частині роботи семінару присутні взяли участь у майстер-класі «Інтегрована особистісно орієнтована технологія в дії», який провела Людмила Павлівна Голян, завідувач Миколаївського дошкільного навчального закладу №139 «Золотий півник» Миколаївської міської ради. Під час майстер-класу доведено, що інтеграція – це система, яка пропонує об’єднання, зближення навчального матеріалу та допомагає дітям цілісно сприймати світ, пізнавати красу навколишньої дійсності у всій її різноманітності. Такі заходи є надзвичайно важливими з огляду на необхідність забезпечення якісної дошкільної і початкової освіти.

Comments are closed.