Обласний науково-практичний семінар «Формування професійної компетентності вчителів початкових класів та вихователів дошкільних навчальних закладів за стандартами «Крок за кроком»»

22208-10 квітня 2014 року на базі Скадовської гімназії та дошкільних навчальних закладів №3, №4, №7 Скадовської міської ради відбувся обласний науково-практичний семінар з теми «Формування професійної компетентності вчителів початкових класів та вихователів дошкільних навчальних закладів за стандартами «Крок за кроком»».

3333У його роботі взяли участь 75 педагогів із дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області, а також викладачі Бериславського педагогічного коледжу.
 Учасники семінару опрацювали питання, пов’язані з умовами формування професійної компетентності педагогів, із задоволенням брали участь у тренінгових заняттях, інтерактивних вправах, іграх для дорослих «Педагогічна компетентність. Модель учителя-майстра», «Я крокую до майстерності», «Толерантність починається з педагога», що дало змогу мобілізувати знання, уміння і професійні здібності та навчитись успішно вирішувати на практиці психолого-педагогічні задачі. Також у ході семінару переглянули і проаналізували показові практичні заняття, ранкові зустрічі, роботу в центрах навчальної діяльності, уроки, свято «Прощавай, Букварику!», батьківські збори «Прийоми ефективного спілкування дорослих з дітьми», тренінг «Я у світі творчості».
4444Усі присутні поринули у справжній казковий світ дитинства, де отримали змогу хоча б на мить відчути себе дитиною, адже дорослі теж були дітьми. Учасники семінару спілкувалися, обмінювалися думками, дискутували та спланували освітню траєкторію власного професійного саморозвитку й самовдосконалення.

Comments are closed.