Дорога в доросле життя

В День Конституції України були урочисто вручені дипломи випускникам Бериславського педагогічного коледжу ім. В. Ф. Беньковського.

IMG_2331 - копия«Я завжди буду згадувати про коледж із вдячністю, – зізнається випускник закладу Дмитро Іщенко з села Милового Бериславського району. – Особливо  мені запам’яталася педагогічна практика, бо вона залишила дуже багато яскравих емоцій і вражень. Своїм же наставникам хочу побажати нових допитливих і вдячних студентів!»

Переповнювали емоції не лише самих «новоспечених» молодших спеціалістів (так назвала їх директор коледжу Маргарита Климович,  вручаючи коровай батькам). «Я, мабуть, хвилювалася більше, ніж моя донька. Адже тепер вона стала дорослою, і мені, як будь якій матері,  хочеться їй кращого життя, кращої долі і, звісно, мирного неба над головою, – говорить керівник апарату Бериславської райдержадміністрації Тетяна Юшко. – Саме тому я вдячна колективу педколеджу – від викладачів до техперсоналу – котрі доклали зусиль, аби випускники йшли у доросле життя  готовими спеціалістами з гарними знаннями!»

Квіти улюбленим викладачам, безліч слів подяки за їх працю і довіру: 28 червня випускники востаннє вийшли на сцену районного Будинку культури ім. Т. Шевченка в якості студентів, щоб зізнатися у любові своєму коледжу і сказати йому «До побачення!». Вони читали вірші, співали, дарували на згадку власноручно створені фільми  та фотографії, котрі закарбували найщасливіші хвилини їх життя у закладі.IMG_2403 - копия

– Те, що дипломи вручаються у День Конституції – це вже традиція. А цього року напередодні вручення дипломів в Україні відбулася ще одна історична подія: Президент України Петро Порошенко підписав угоду з Євросоюзом – наймасштабніший міжнародний документ, який будь-коли укладала Україна. З одного боку – зараз час, тривожний для України. А з іншого – відбулося те, чого ми так прагнули. Адже підписані нами угоди  з освітніми навчальними закладами Малопольського і Підкарпатського воєводств Республіки Польщі будуть реалізовані у повному обсязі.   Освітянську родину України поповнили у цей день майже 185 молодих спеціалістів, конкурентоздатних на європейському рівні. З них близько сотні вчителів початкової школи, кожен з яких має ще й спеціалізацію: вчитель іноземної мови, інформатики, вчитель-реабілітолог, керівник дитячого хорового, хореографічного, спортивного колективу або організатор дитячих об’єднань. Студенти, що навчалися на дошкільному  відділенні, мають додаткові спеціалізації вихователів – логопедів, вихователів з правом навчання іноземної мови. Ми готуємо спеціалістів, яких потребує сьогодення, – відзначила директор Бериславського педколеджу, заслужений працівник освіти України Маргарита Климович. Кожен з них зможе проводити освітню діяльність за новими державними стандартами початкової освіти: викладання англійської мови з першого класу, сходинок до інформатики – з другого класу.

IMG_2380 - копияКрім широкого спектру вмінь та навичок, випускники закладу мають високу якість знань: 22 із них цього року одержали дипломи з відзнакою, більшість студентів закінчили коледж, маючи оцінки тільки «добре» та «відмінно». «Важливим є й те, що біля 80% наших випускників вирішили продовжити навчання у вищих навчальних закладах. Вони не бажають зупинятися на досягнутому, а це означає, що вони матимуть усі передумови для успішного кар’єрного зростання!» – додала Маргарита Володимирівна.

– Педколедж є справжньою родзинкою нашого району, без його участі не проходить практично жодний захід у Бериславі. Студенти закладу гідно представляють наш край на різноманітних конкурсах, олімпіадах, змаганнях. Тож я пишаюся тим, що у нас є такий коледж, який відомий далеко за межами району, – відзначив голова Бериславської РДА Олексій Чачібая.

– День вручення дипломів – це свято молодості, надії, гарного настрою і початок нового, дорослого життя. Тому усім випускникам хочу побажати гарного майбутнього і впевненості у власних силах! – додала заступник голови Бериславської райради Наталія Стаднік.

IMG_2485 - копияНа знак вдячності випускникам, котрі підтверджували високий рейтинг коледжу на теренах південного регіону України, займаючи призові місця у олімпіадах з дошкільної та початкової педагогіки, української та іноземної мов, інформатики, беручи участь у конференціях, разом із викладачами друкуючись у фахових виданнях, їм були вручені почесні грамоти за успіхи у навчанні, у практичній діяльності та пошуково-дослідній роботі, самоврядуванні, спорті та художній самодіяльності. Випускників вітали батьки, знайомі, друзі, наречені, тож державне свято перетворилося на по-справжньому родинне – свято великої родини Бериславського педагогічного коледжу.

Після урочистостей в будинку культури заходи перемістилися до самого коледжу. Тут для випускників була підготовлена велика концертна програма: з виступом цирку, вогняним шоу і святковою дискотекою до глибокої ночі. Попереду ж у молодих спеціалістів – не тільки робота, а й навчання у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівня, адже вони мають можливість вступити на скорочений термін навчання у Херсонський, Мелітопольський, Уманський університети, з якими у Бериславського педагогічного коледжу укладені договори про співпрацю та подальше навчання його випускників.

– Весь наш колектив коледжу і я особисто переконані, що наші випускники успішно реалізують свої таланти, примножать культурний та духовний спадок багатьох поколінь освітян України, відбудуться як педагоги і обов’язково повернуться до коледжу, щоб разом порадіти успіхам у житті, – підкреслила Маргарита Климович. – Тож бажаю всім випускникам здоров’я, справжнього кохання, здійснення мрій і задумів. Ми всі віримо в їхнє майбутнє і щасливу долю. А всіх нинішніх абітурієнтів запрошуємо приєднатися до плеяди студентів нашого закладу! Ласкаво просимо до Бериславського педагогічного коледжу!IMG_2682 - копия

Comments are closed.