120-річчя з дня народження Олександра Довженка

book_4304_856d181a6edc30aa6b2c0d7bc0d026eaЗгідно постанови Верховної Ради України від 17.09. 2013 року № 574-VII «Про відзначення 120-річчя з дня народження Олександра Довженка», у Бериславському педагогічному коледжі імені В.Ф.Беньковського розроблено план заходів по відзначенню ювілею митця.

Свято розпочалося 10 вересня 2014 року роботою лекторської групи, яка виступила із інформаційними повідомленнями до 120-річниці з дня народження видатного літератора, кіномитця – О.П.Довженка у всіх навчальних групах коледжу.

У бібліотеці почала роботу виставка художньої літератури та періодичних видань «Між красою та правдою» (до 120-річчя з дня народження О.П.Довженка).

На уроках української літератури для студентів ІІ курсів було проведено інтегрований бібліотечний урок «Довженко на Херсонщині».

Також готується теоретично-практична студентська конференція «Обрії Довженкового світу», присвячена 120-річчю з дня народження О.П.Довженка, а у рамках кінолекторію – перегляд кінофільмів, які створив великий митець.

Оскільки життя і творчість видатного кінорежисера, фундатора українського кіно, всесвітньо відомого письменника, публіциста, художника О.П.Довженка тісно пов’язані із будівництвом Каховської ГЕС, міста Нова Каховка та Херсонщині взагалі, викладачі та студенти коледжу плідно працюють по відзначенню ювілею видатного митця України.

Comments are closed.