День грамотності

У Бериславському педагогічному коледжі імені В. Ф. Беньковського  8 вересня відзначали Міжнародний день грамотності.

Це свято  було започатковано в Організацією  Об’єднаних Націй, його мета –відзначити важливість грамотності та освіти як незамінних інструментів, що необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXIст.DSC_0416

На урочистій лінійці студенти 133 групи розповіли про стан писемності у світі, зауваживши, що «Історія розуму представляє дві головні епохи: винахід букв і типографій; всі інші були їх наслідком», що «читання і письмо відкривають новий світ».

Звучали вірші, легенди та вислови  про українську мову і  пісню,  притча про розділові знаки у виконанні Бишляги О.М.

Студентки Посвалюк Марія  (133група),  Рабинюк Світлана та Роменська  Валерія (132 група) виконали пісні, яким глядачі щиро аплодували.

DSC_0449По закінченню лінійки студенти всіх навчальних груп писали диктант національної єдності «Українська національна ідея», бо  всеукраїнський диктант – це в першу чергу патріотична акція.

DSC_0462Активними були студенти 133 групи  Коноваленко В., Кучерук О., Роговська С., Заіченко В., Корнієнко Т., Іванченко Д., Чорна А., Ферхова І., Посвалюк М., Костенко К., Чумачова К., Волошина І., Мельниченко В., Андрієць Н., Жилка А., та інші.

А найкраще диктант національної єдності написали  студенти 111 та 124 груп.

Comments are closed.