У Бериславському педагогічному коледжі пролунав перший дзвоник

IMG_302631 серпня у Бериславському педагогічному коледжі пролунав Перший дзвоник. Усі ми знаємо, яка це важлива подія для кожного школяра, студента, особливо для тих,  для кого дзвінок повинен пролунати вперше. Та багатьом дітям довелося покинути свої домівки через війну в їхньому місті, через неможливість жити далі в рідному домі, ходити до рідної школи, вузу. Дякувати Богові, на Херсонщині  – мирне небо, сонце над головою, і студенти коледжу  зібралися усі разом, щоб почути заливистий голос першого дзвінка, який відкриє їм двері у країну знань.

У пам’ять про Небесну сотню, про солдатів, що загинули у зоні АТО, усіх тих, хто віддав своє життя за наше світле майбуття, свято почалося з хвилини мовчання.

IMG_2979На свято до коледжу завітали почесні гості – заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Херсонської області Меренков Віктор Юрійович, голова Бериславської районної адміністрації Чачибая Олексій Григорович, директор ДЗСТ «Чайка» ПБП «Паритет» Сітак Валерій Миколайович, які щиро привітали викладацький та студентський колектив зі святом.
IMG_2920Лунали пісні, вітання першачкам та випускникам, подяки вчителям та ветеранам педагогічної праці, було представлено 9 молодих викладачів, які у цьому році прийшли до коледжу, але головною думкою всього дійства було прагнення мирного життя у єдиній, незалежній Україні.
У рамках флешмобу студенти скандували слова «Я люблю Україну. Україна єдина», виконали Гімн нашої держави й прийняли звернення до громадян України та світової спільноти.IMG_3023

У своїй промові директор коледжу Маргарита Климович привітала всіх зі святом та сказала, що за рішенням педагогічної та студентської ради одноденний заробіток викладачів та одноденна стипендія студентів будуть перераховані на потреби батальйону «Херсон».

IMG_3011Ми, студенти та працівники Бериславського  педагогічного коледжу, заявляємо:

У ці надзвичайно тяжкі часи для всієї нашої держави, яка опинилась перед загрозою військової агресії, ми звертаємося:

• до всіх, кому не байдужа доля української нації, її дітей, молоді, старшого покоління, які прагнуть жити у незалежній, вільній, процвітаючій Україні, підтримати нас і разом заявити  рішуче «ні» будь-яким категоричним заявам або радикальним діям, що спрямовані на дестабілізацію ситуації та внесення неспокою в життя нашого краю. Ми прагнемо  стабілізації ситуації і збереження територіальної цілісності України!

• до громадян України від сходу до заходу, від півдня до півночі: ми просимо Вас бути мудрими і не дозволити в ці важкі для всіх дні будь-яким стороннім силам зруйнувати наше спільне надбання – нашу державність. Україна є єдиною, соборною, неподільною державою. Ми – єдиний народ!

• до Міжнародного співтовариства – за останні місяці ми всі відчували Вашу постійну підтримку і сподіваємось, що і зараз, у вкрай складні часи, ви також підставите нам своє плече.

Сьогодні всіх нас має об’єднати єдина мета – захистити нашу країну.  Переконані, що тільки через бажання і вміння почути один одного ми зможемо досягти того, до чого прагнули стільки років – жити в демократичній європейській країні, де поважають права і свободи кожної людини, незалежно від її політичних переконань, національності, мови та віросповідання.

 

Comments are closed.