Лінійка-відкриття V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

IMG_8489Відповідно до Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 “Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка”, Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 571, Листа МОН №1/9-493 від 26.09.2014 року Про проведення V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка  у нашому коледжі розпочинається I тур V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Конкурс імені Тараса Шевченка  спрямований  на підвищення рівня знань учнів та студентів з української мови і літератури, виховання у молодого покоління любові до мови українського народу, формування почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбутнє Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах великий Кобзар.

Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу.

Духовним батьком, творцем і рятівником української мови й всієї нації став Великий Кобзар – Тарас Шевченко.

IMG_8486Актуальність Шевченка не в тому, що він порушив великі й вічні питання або дав нам відповідь на них. Кожне покоління має самостійно шукати відповіді на питання, поставлені часом. Сьогодні ми повертаємось обличчям до загальнолюдських цінностей, а отже, й до Шевченка. Він приходить у наш день. Але ми повинні йти в його час. Лише так між нами і ним глибшатиме взаєморозуміння.

Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України.

Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ. Український народ свято вшановує пам’ять свого безсмертного пророка, поета. Кожного року ми відзначаємо Шевченківські дні. Линуть над світом вірші та пісні, написані Шевченком. А його величний образ постає у нових ліричних творах поетів. Звисока споглядає Тарас на свою Україну. Бо безсмертна слава народного поета – патріота. Давайте ж сьогодні торкнемося серцем Шевченківських творів.

IMG_8484На лінійці було повідомлено, що у  першому етапі конкурсу будуть брати участь усі студенти 1-3 курсів. Для кожного курсу розроблено завдання, які теж були представлені на лінійці.

Тож, шановні студенти, звертайтеся до бібліотеки,  «учітеся, …думайте, читайте», адже перший тур у коледжі пройде протягом 11 – 13 листопада.

А переможці першого туру будуть мати честь взяти участь у другому турі, що пройде у м. Херсоні навесні.

Comments are closed.