Відеоурок «Жнива скорботи» (до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій)

IMG_682825 листопада 2014 року в актовому залі у КВНЗ “Бериславський педагогічний коледж ім. В. Ф. Беньковського” пройшов відеоурок – диспут за темою «Жнива скорботи. День пам`яті жертв Голодомору та політичних репресій». На захід  до коледжу завітали гості із Бериславського районного історичного музею – директор музею Солодка Т.С. та науковий співробітник Дробот Т.А.

На початку  студентка 123 групи Сіргейчук Тетяна прочитала молитву К. Мотрич, оскільки захід, який розпочинається, – це данина пам`яті невинно загубленим українцям. 

IMG_6849Протягом  години студенти слухали виступи музейних працівників  про нелегкий період в історії нашого народу, про страшні роки голодоморів на території України,  зокрема, на Бериславщини. Також  працівники музею підготували документальний фільм   – спогади тих людей,  які вижили і не втратили розум у ті часи,  коли хліб мав найвищу ціну –  ціну життя. Студенти-пошуківці  коледжу підготували розповіді очевидців про те жахіття,  яке відбулося на нашій землі в ті роки.   Під час диспуту про причини та наслідки голодомору 1932 – 1933 років студенти брали  активну участь в обговоренні, задавали питання доповідачам і самі давали відповіді на запропоновані запитання.  IMG_6857Спогадами своєї покійної бабусі про голод на Україні поділився і викладач соціально – економічних дисциплін Цицаркін О. М. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх тих,  хто загинув  у часи голодоморів на нашій землі.IMG_6858

Боляче згадувати таке страшне минуле, але це  минуле нашого народу,   і ми повинні пам’ятати і не забувати про ті події 20-х 30-х та 40-х років,  які до цих пір є страшною раною  у наших серцях. Тому ми з вами повинні нести нашу історію у майбутнє: справжньою, нехибною, незміненою, чесною та прозорою,  щоб наші нащадки гордилися своєю історією та своєю батьківщиною.

Ми пам’ятаємо вас, хто вмер страшною смертю, і підносимо слова молитви до Отця нашого Небесного і просимо Його: осели їхні душі там,  де праведники спочивають. Амінь.

Comments are closed.