День студента

IMG_6282З метою створення оптимальних умов для виявлення обдарованої молоді і надання їй підтримки в розвитку творчого потенціалу, сприяння системним змінам в освіті України через демократизацію студентського самоврядування, активізацію участі студентів у житті коледжу, сприяння поглиблення усвідомлення ролі освітян у розбудові демократичного суспільства, обговорення на рівні діалогу сучасних викликів та перспектив розвитку освіти та прав людини, підтримання демократичного клімату у коледжі проходить велика кількість заходів.

IMG_6260Одним із таких традиційних заходів є День студента. День студента в наші дні — це веселе і безтурботне свято, і не всі знають, що історія його виникнення аж ніяк не радісна, адже передували цьому трагічні події. В основі цього свята лежить боротьба за свої права та інтереси, потрясіння, розчарування і радість перемог. Спочатку ця дата — данина пам’яті чехословацьких студентів, героїв Опору. Коли в 1939 році німецькі війська окупували Чехію, студентські громади всієї країни об’єдналися і влаштували 100-тисячну демонстрацію. На засіданні Міжнародної студентської ради, що проходила  у Лондоні в 1941 році, на честь загиблих у тих подіях заснували Міжнародний день студента, який з тих пір відзначають 17 листопада.

IMG_6265В Україні 17 листопада, крім міжнародного, святкується ще й  український День студента. Це свято було встановлено Указом Президента  в 1999 році «на підтримку ініціативи студентської молоді України».

Роль Українських студентів у демократичних перетвореннях, що відбуваються у нашій Україні сьогодні, теж  вагома. Саме зі студентських протестів на Майдані почалася революція гідності.

IMG_6298Тож у коледжі святкування почалося з Урочистої лінійки,  яку відкрила директор коледжу Маргарита Климович. Вона поздоровила студентів зі святом та нагадала, що саме зі студентства формується українська національна еліта. Вона побажала студентам наполегливості у набутті знань та розвитку лідерських якостей, а ще – усвідомлення повноти життя, радості від кожного дня та досягнення найзаповітнішої мрії.

Хвилиною мовчання на лінійці  було вшановано пам’ять ровесників, що загинули на Майдані та в АТО за нашу свободу.

Продовжилася лінійка  символічною передачею влади та інавгураційною промовою новообраного президента студентського колективу коледжу Ілони Волошиної. На відзначення досягнень Яцушко Світлани, президента студентського колективу 2013 – 2014 року, Маргарита Володимирівна запропонувала надати Світлані звання Почесного президента студентського колективу коледжу до закінчення нею курсу навчання. Вся лінійка оплесками вітала таку ініціативу, адже це – початок нової традиції у коледжі і велика нагорода для  Світлани.

День студента – це свято, яке не знає національностей і віку, це свято, коли на всій нашій неосяжній планеті святкують і веселяться представники одного соціального класу, окрема категорія людства – “студенти”.

Напередодні свята  директор коледжу запропонувала студентам підготувати та провести  у день студента «День навпаки», щоб спробувати себе у ролі адміністратора, вчителя, адже зовсім скоро кожному з них доведеться не грати роль, а виконувати такі обов’язки у повсякденному житті.

І «День навпаки» одержався! Він приніс багато радості і самим учасникам дійства, і викладачам, які у цей день сиділи за партами, відповідали біля дошки та разом з усіма чергували на перервах у складі чергової групи. А студенти по-справжньому відповідально проводили заняття, читали лекції, диктували диктанти  на патріотичну тематику, організовували тренування на заняттях гуртків.

IMG_6279А гамірні перерви були зайняті: у спортивній залі проходили змагання з фітболами, перетягування канату, стрибки у мішках, гра «Влучи у горизонтальну ціль». Хол коледжу вирував:  там проходив конкурс  виконавців караоке, а студентський загал підспівував та підтанцьовував. IMG_6274Сцена актової зали коледжу зібрала студентів на  майстер-клас з жонглювання, рекреація 2 поверху – на майстер-класи з оригамі, квілінгу, виготовлення ляльок-мотанок, рекреація 3 поверху – на майстер-класи з різних технік зображувальної діяльності.IMG_6261

Свого «замісника» мав і кожен адміністратор коледжу. Весь день студенти чесно намагалися виконувати адміністративні обов’язки, а о 15.00 зібралися в методичному кабінеті на адміністративну нараду. Маргарита Володимирівна доручила своєму «заміснику» Ілоні Волошиній  провести планову нараду, щоб студенти зрозуміли, яке широке коло обов’язків у кожного адміністратора. Надихнувшись важливістю та складністю діяльності, студенти попросили продовжити їх термін перебування у ролі адміністраторів коледжу, попросивши оформити це як стажування членів студентської ради. І директор, і вся адміністрація погодилися з такою ініціативою.

IMG_6291А закінчився день відбірковою грою Турніру КВК-2015. IMG_6398Найгучніші оплески зірвали студенти  112 групи, за що голова журі Маргарита Климович подякувала не тільки членам команди, а й класному керівникові групи Ліляновій І.А.  Гарними були виступи студентів 122 групи, 133 групи, 131 групи, 134 групи, 132 групи, 142 групи.IMG_6362

Зі сльозами на очах  на «останню гастроль» вийшли на сцену дворазові переможці турнірів КВК минулих  років – команда «Real– S» зі студентів 144 групи. Їх виступ став справжнім подарунком для глядачів! Але найкращим подарунком для студентів стала пісня у виконанні Маргарити Володимирівни: її щира, душевна мелодія пробудила у кожному найтепліші почуття. Студенти довго аплодували своєму директорові, бо завжди чекають пісень у її виконанні,  як найдорожчого дарунку.IMG_6401IMG_6469

Більше фото про свято, що пройшло у коледжі, ви зможете побачити у нашій медіатеці  за посиланням https://www.bpc.ks.ua/?p=4384

Comments are closed.