Лінійка до Дня Організації Об’єднаних Націй

IMG_853624 жовтня 2014 року у коледжі відбулася лінійка до Дня Організації Об’єднаних Націй.

Ведучі урочисто прочитали Преамбулу із Уставу ООН на російській, українській, англійській, іспанських мовах, адже до складу ООН входять країни, які розмовляють на різних мовах. присутні познайомились з історією створення ООН, символами та основними аспектами її діяльності.
Особливу увагу звернули на те, що у 1945 році Україна стала однією із співзасновниць ООН, це було визнанням внеску українського народу у перемогу над фашизмом та зміцнення миру у всьому світі. Упродовж майже 60-річної історії членства в Організації Україна неухильно дотримується цілей та принципів Статуту Організації, робить суттєвий вклад у її діяльність у сферах підтримання міжнародного миру та безпеки, роззброєння, економічного та соціального розвитку, захисту прав людини, зміцнення міжнародного права тощо. Організація об’єднаних націй стала однією з перших, хто надав підтримку молодій незалежній Україні, відкривши свій офіс у Києві в 1992 році, та у 1999 році надавши йому статусу Представництва ООН. Україна входить до складу багатьох органів ООН. І сьогодні Україна знаходиться в центрі уваги ООН. Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята Резолюція про територіальну цілісність України, відповідно до якої приєднання Криму до Росії вважається таким, що не має законної сили.
IMG_8530В Україні з березня 2014 почала роботу моніторингова місія спостерігачів ООН по правам людини, яка триватиме до 15 грудня 2014 року. Місія вивчає і оцінює ситуацію з прав людини в Україні, а також дає консультації уряду питань заохочення та захисту прав людини.
Студенти ознайомилися з витягами доповіді про порушення прав людини в Україні, складеної спостерігачами Місії на основі зібраних даних.
На лінійці прозвучав авторський вірш викладача іноземної філології Тимошенко Є.М. присвячений Дню ООН.
Колись зібрались браття:
був 45 рік.
І поклялися разом
Сто сотен чоловік
Що будуть мир тримати
У праведних руках,
Розвалюються грати,
В очах у ката страх.
Бо воля та єдинство, –
Закону й правди суть.
Хто зараз терпить муки,
На мирний стане путь.
Єднаймося навіки,
У боротьбі зі злом.
Сто сотен чоловік ми –
Під прапором ООН
Студенти в День Організації Об’єднаних націй закликали всіх спільно працювати на загальне благо, на мир у всьому світі, на мир і єдність України!!!
На мир во всем Мире! На мир и единство Украины!
For peace in the whole world. For рeасеand unity of Ukraine!
Еn el mundo en todo el munde. En el mundo y la unidad de Ucrania!IMG_8547

Comments are closed.