Конкурс молодих викладачів “Наша надія”

IMG_3524В пятницю  у коледжі відбувся конкурс педагогічної майстерності  “Наша надія”, у якому взяли участь 17  молодих викладачів. З ентузіазмом поставившись до пропозиції директора коледжу Климович Маргарити Володимирівни провести такий конкурс,  молоді викладачі подолали непростий шлях: написання навчально-методичного комплексу   дисциплін, які вони викладають, серія відкритих занять, активна робота у “Школі молодого викладача”, – ось далеко не повний перелік завдань, що були успішно виконані. А сам день проведення конкурсу перетворився на свято. Молоді викладачі демонстрували свої захоплення та проводили майстер-класи для бажаючих, приготували улюблену страву. Найважливішим конкурсом був “Урок майбутнього”, який молоді викладачі не тільки вимріяли, а й втілили свої мрії у відеороликах, сторінках сайтів, спільнотах у соціальних групах тощо.
Частину конкурсної програми, яка проходила на сцені, відкрила голова журі конкурсу  Маргарита Володимирівна. Вона сказала, що необхідною умовою розвитку коледжу є  наступність поколінь педагогів. Так склалося, що багато  років до  нас не  приходили молоді викладачі.  А  ось за  останні декілька років наш колектив поповнили 2 десятки педагогів-початківців! Її ідея – провести такий конкурс – була підхоплена і втілена у життя, тож Маргарита Володимирівна не тільки побажала усім молодим викладачам наснаги та натхнення, а й висловила сподівання, що такий конкурс стане традиційним. Також вона повідомила присутніх, що усі молоді викладачі будуть відзначені  у тих номінаціях,  де вони продемонструють найвищі результати. А ще молодих викладачів чекає сюрприз: Маргарита Володимирівна запропонувала студраді виготовити власноруч призи з урахуванням символічного змісту кожної номінації. Тому у залі знаходяться представники навчальних груп, які разом з головою журі будуть вітати конкурсантів. Непрості завдання конкурсної програми  “Педагогічний портрет викладача” у вигляді IMG_3441 [1600x1200]портфоліо, який дозволив глядачам дізнатися про історію їх приходу в педагогіку, перші враження від зустрічі з адміністрацією, колегами, про власні захоплення кожного конкурсанта; «Міцний горішок», в якому знаходяться педагогічні ситуації, що могли б трапитися з будь-яким викладачем на занятті або в позаурочний час (конкурс проводився за інтерактивною технологією “Акваріум”); “Загадковий конверт”, в якому  конкурсанти повинні були коротко розповісти про видатну людину, портрет якої їм дістанеться; “Тлумачний словник викладача”, для проведення якого конкурсантам приготували методичні ребуси, а вони повинні були їх розгадати за 3 хв., не загнали жодного з конкурсантів у глухий кут!
Весело, захопливо, оптимістично, але й напружено пройшли 3 години конкурсу. І ось на сцені знову Маргарита Володимирівна. Вона подякувала усім конкурсантам та оголосила результати змагань.
У номінаціях “Методична компетентність” та “Креативний педагог” кращою стала Бігун Мар’яна Володимирівна, “Краща педагогічна ідея” та “Педагогічна винахідливість” – Резанова Наталія Миколаївна, “Мобільний педагог” та “Педагог-інтелектуал” – Хрустальов Сергій Олегович, “Педагог-ерудит” та “Професійна компетентність” – Корчак Микола Миколайович, “Толерантний педагог” – Жукова Ю.В., “Інтерактивний педагог” – Карплюк О. П., “Найоригінальніше хобі” – Кириченко Г.С., “Яскрава індивідуальність” – Борисенко Ю. С., “За волю до перемоги” – Стебловська О.С., “Педагогічна наполегливість” – Кузнєцова О.В., “Педагог-майстер на всі руки” – Грибовська А.С., “Педагогічне натхнення” – Рябченко М.І., “Майстер педагогічної комунікації” – Чернишова Н.С., “Вусатий нянь” – Антонов О.О., “Гуманний педагог” – Роговська Г.О., “Оригінальна педагогічна ідея” – Бондаренко О.В., “Педагогічна цілеспрямованість” – Давидюк І.В. А приз глядацьких симпатій під оплески залу Маргарита Володимирівна вручила Корчаку М.М.

Незабутні враження від цього дня надихнули і молодих викладачів, і глядачів. Тож з нетерпінням чекаємо наступного конкурсу!

Говорять студенти:

Дарья Кадашинская

Сьогодні 27.03.2015-го року в нашому коледжі пройшов конкурс педагогічної майстерності “Наша надія”. Ми дізналися багато нового про наших вчителів, про їхнє хобі. Дуже цікаво було слухати про те,чому вони обрали саме цю професію. Дякую організаторам цього конкурсу за чудові враження та позитивні емоції під час нього!

IMG_3543

Comments are closed.