Свято пам’яті Великого Кобзаря “Вчимо Шевченкові рядки”

DSC_8981-webЩовесни, коли стануть сніги,
І на рясті просяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

11 березня у Бериславському педагогічному коледжі пройшов концерт, підготований  спільно з Бериславським медичним коледжем – Свято пам’яті Великого Кобзаря  “Вчимо Шевченкові рядки”.

«Реве та стогне Дніпр широкий, сердитий вітер завива, додолу верби гне високі, горами хвилю підійма», – з цих слів розпочинається книга «Кобзар» великого Тараса. З цих слів йде початок Шевченка, як поета. Такі прості, доступні і водночас геніальні рядки стали і відомою піснею, котру можна назвати народною, вони стали символом України у Європі і у всьому світі. Пошана і вдячністьDSC_8985-web наповнює серця усього людства, бо Тарас Григорович – не тільки співець України, він поет на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі. Він є мірилом нашої совісті, мірилом нашої правди, його безсмертні твори є великою порадою для сучасної України, і для майбутньої”, – саме такими словами розпочався літературно-музичний захід «Вчимо Шевченкові рядки», який підготували разом студенти педагогічного та медичного коледжів. Сценаристом та режисером заходу виступила особисто директор педагогічного  коледжу Маргарита Климович. Спільна напружена діяльність принесла жадані плоди – свято вдалося! Адже багато зусиль до його підготовки доклали заступник директора з виховної роботи Бериславського медичного коледжу Дробиш І.А. та керівники творчих колективів медичного коледжу,  члени Творчої  ради Бериславського педагогічного коледжу – заступник директора з виховної роботи Чечилова Г.З., керівник вокальної студії “Колорит” Манюк Г.М., викладачі Корчагін І.В., Лілянова І.А., Барковська О.О., культорганізатор Ріжко А.А.

           Інсценізації «Розмова малого Тараса з матір’ю», «Стовпи», «Розмова Тараса з Долею» дозволили глядачам побачити дитинство, юність та зрілість поета. Чудові пісні на слова Т.Г.Шевченка, віршовані рядки з творів поета, які стали крилатими словами, читання “Заповіту” мовами народів світу – все це наблизило великого Кобзаря до нас з вами. Усі глядачі, а їх було немало, відмітили, що головне завдання – зробити Т.Г.Шевченка сучасним, його творчість  востребуваною – вдалося у повній мірі! Глядачів переповнювала гордість за свою Батьківщину, яка зростила такий могутній талант – пророка Тараса. На фінальній пісні “За любов і волю” весь зал стоячи аплодував не тільки виконавцям. Адже слова “щоб зросла держава до нових висот” знайшли відклик у кожній душі. Ми зрозуміли, що творчість Т.Г.Шевченка – на віки! А наші гості, представники ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Херсонської області,   відмітили головне у святі – високий рівень патріотизму, громадянської свідомості та любові до Батьківщини.

Відеозапис концерту буде викладено на сайті коледжу у найближчий час. Слідкуйте за оголошеннями!

DSC_9011-web

Comments are closed.