Мовна зміна “Літо з англійською”

Якісне навчання дітей іноземним мовам у контексті європейської інтеграції України та наближення до європейських стандартів є пріоритетом Міністерства освіти і науки України.Одним із нестандартних підходів для забезпечення якісного навчання дітей іноземним мовам є створення літніх мовних таборів. Мовні табори покликані спонукати школярів здобути необхідні розмовні навички, непомітно подолати мовний бар'єр, удосконалити свою мову у поєднанні навчання із захоплюючим відпочинком, і головне – отримати мотивацію для подальшого удосконалення іноземної мови. Цього літа у мовних таборах України близько 120 тисяч школярів відпрацьовували свої навички з іноземних мов. Не стояла осторонь цього процесу і Херсонщина.

Разом з ПБП «Паритет», на базі літнього оздоровчого табору «Чайка» у смт. Лазурне, студенти Бериславського педагогічного коледжу радо зустрічали дітей зі Львівщини та Кривого Рогу на тематичній зміні «Літо з англійською», яка проводиться щоліта більше десяти років. Вже в перший день діти поринули в атмосферу Англії, а знайомились вони з цією країною за допомогою ігор «Сhange your places», «Musical echo» Ввечері на них чекав ігровий фестиваль «Peel banana». Наступного дня перебування діти разом з вожатими обирали назви загонів.

Були сформовані загони «Non-stop», «Crazy», «Peace», «Cool- teenagers», «The happy children», «Flesh», «Meteors», «Young people», «Pirates». Юнаки та дівчата не лише відпочивали на морі, для їхнього розвитку та відпочинку щодня проводились на узбережжі ігри «King Frog», «The hang game», «All together». Неймовірно вдало та яскраво пройшов фестиваль «Англомовні країни», під час якого діти розкрили для себе нові сторінки з історії, традицій та культур Великобританії, США, Нової Зеландії, Австралії, Канади. Яскраво, навколо панувала атмосфера радості та задоволення, неабиякої креативності та творчості. Дівчата мали змогу відчути себе справжніми леді при підтримці елегантних і ввічливих джентельменів. Щодня на репетиціях було видно запальні обличчя юних відпочиваючих, блиск їхніх очей, чути радісний сміх та задоволення від участі у всіх заходах. Крім того, усі фрагменти життя в мовному таборі супроводжували за- пальні загальнотабірні пісні англійською мовою. Дітям дуже полюбилися такі пісні, як «SUNNY SUMMER», «CHA-CHA-CHA- CHA – CHAIKA», «THE BLACK SEA», «I LIKE TO SING», «CLEAP UP», «SEVEN STEPS», «CAMP CHAIKA», «WE AND LEADERS», «WE’RE ON SUMME R HOLIDAYS», «COUNTING BANANAS».

Море незабутніх вражень, веселих емоцій подарував своїм глядачам вечірній табірний захід «Birthday party», де загони вигадували різноманітні та нестандартні привітання для своїх іменинників, дарували живі листівки, а в кінці поласували незабутнім пирогом. Мовний табір «Літо з англійською» дає можливість поєднати відпочинок з унікальною методикою вивчення англійської мови для наших дітей. У повсякденному побуті та розвагах на підсвідомості діти заучують різні фрази та слова в невимушеній атмосфері радісної гри. Така система роботи мовного табору нікого не залишає байдужим та здатна пробудити інтерес до вивчення іноземних мов навіть у найскептичніших дітей.

Comments are closed.