«Ми – нація єдина». Перші уроки у коледжі

41Лише завдяки почуттям національної єдності, злагоди, миролюбності можна зміцнити Україну. Під таким гаслом пройшли  перші уроки у Бериславському педагогічному коледжі.
Основною ідеєю Першого уроку, що проводився у всіх навчальних групах,  є розвиток української державності як консолідуючого чинника розвитку суспільства та єдності української нації. Для ефективної організації Першого уроку педагоги підійшли відповідально: продумали оптимальні методичні прийоми і форми роботи, підібрали літературу,  документально-публіцистичні фільми та тематичні відеоролики, присвячені Революції Гідності, Героям Небесної Сотні, бойовим діям на Сході країни; інформацію про волонтерів та громадські організації, які надають допомогу учасникам АТО. Лейтмотивом Першого уроку стала ідея розвитку української державності як консолідуючого чинника розвитку українського суспільства та єдності української політичної нації.
Саме у такій діяльності  формується активна громадська позиція студентів, їх патріотичні почуття, повага до історії та традицій рідного краю. Різні за темою заходи, наприклад, «Ми нація єдина – твої ми діти, Україна»(122, 132групи), «Що таке національна самоідентичність»(123, 221 групи), «Україна у моєму серці» (133, 134 групи), були об’єднані спільною тематикою – єдність України, її свобода та незалежність: «Ми – нація єдина». Тематика  була підібрана відповідно до рекомендацій Міністерства освіти та науки України і відповідала принципам Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, що була затверджена у червні цього року.
 урк1Студенти захоплено та емоційно  повідомляли  цікаві факти з історії України, розповідали про традиції, ремесла, видатних особистостей нашої нації, цитати та висловлювання відомих людей щодо патріотизму. Уроки вирізнялися живим спілкуванням викладачів зі студентами груп, висловлюванням власних думок, інтерактивними формами роботи.
Протягом уроку у студентів формувалися ключові компетентності, громадянська компетентність, розуміння необхідності збереження культурної спадщини Батьківщини, прагнення до глибшого і детальнішого вивчення унікальності нашої держави.
Студенти 4 курсу під час практики "Перший тиждень дитини в школі", відвідали Перші уроки у початкових класах м. Берислава та м. Нової Каховки.
zmKvbLYZUUg"Дуже сподобався перший урок на тему :"Україна.Українці. Ми-нація єдина. Діти розповідали віршики про Україну,грали в ігри та познайомилися з державними та народними символами України" – Яна Лиховидюк, студентка 143 групи.
 
31

Comments are closed.