Історична реконструкція “Козаччина – синонім свободи”

Сьогодні, 15 жовтня у коледжі відбулося незвичайне свято – інтегрований спортивно-історичний захід  “Козаки-захисники”  під девізом “Козаччина – синонім свободи”. Понад 500 років тому в українських степах за Дніпровськими порогами оселилися перші козаки. Близько 300 років захищали вони свою землю від ворогів, багато славних імен вписали відважні вояки в світову  історію.

IMG_0527Відшуміла козаччина, стала минувшиною, але сьогодні підростають в Україні славні сини й доньки, гідні послідовники своїх козацьких предків, які  ретельно вивчають історію свого краю, щоб примножити його славу. Це довели студенти коледжу, які  інсценізували й посвяту в козаки, й написання листа турецькому султанові, й взяття фортеці Кизи-Кермен, і подорож Катерини та Потьомкіна Дніпром, під час якої  було дане горде наймення нашому місту Бериславу. Почався захід клятвою учасників своєї мови не цуратися, Україну любити,  їй вірно служити, плекати мир і лад, щоб кожен цьому був рад. Силу та спритність показали  студенти, коли змагалися у козацьких забавах: “Перешикування”, “Вертушка”, “Падаюча палиця”, вправи на коні, силові вправи (різні види віджимання та присідання з дівчатами на руках), навіть продемонстрували, як козаки вміють зависати у повітрі! Більше фото із конкурсів у нашому альбомі “Козаччина – синонім свободи” (ПЕРЕГЛЯНУТИ)

15

Підготували завдання й для глядачів: продовжити прислів’я про козаків. Конкурси та інсценування супроводжувалися козацькими піснями, 131 група виконала танок “Гопак”, але особливо сподобалася глядачам  пісня “Іхали козаки із Дону додому” у виконанні ансамблю викладачів. На фінал весь  зал стоячи співав пісню “Хай живе вільна Україна” та аплодував акторам і спортсменам.

IMG_0570 IMG_0564

 

Comments are closed.