Лінійка “Нам є, що захищати!” до Дня українського козацтва та Дня захисника України

Розселив Господь люIMG_0132 (Копировать)дей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів”,- ці слова стали епіграфом Тижня національно-патріотичного виховання “Край козацький – моя земля” до Дня захисника України та Дня українського козацтва .
Тематичний тиждень у коледжі розпочався лінійкою “Нам є, що захищати!”, яку підготували викладачі суспільних дисциплін Ковальова М.В. та Шаповалова Н.Ю.

Сьогодні в Україні День захисника відзначається у широкому смислі, адже захисниками України є не тільки військовослужбовці, а усі, хто своєю професійною і громадською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний, освітній та інформаційний захист держави. А святий обов’язок майбутнього вчителя та вихователя – вчити історію своєї Батьківщини і всіма силами відстоювати її незалежність.
Хвилиною мовчання та молитвою “За Україну, мир і спокій” вшанували присутні на лінійці пам’ять сотень тисяч українців, що полягли протягом віків у битвах за незалежність свого народу і зараз продовжують віддавати за неї свої життя. Серед них є і наші земляки. Ми вічно пам’ятатимемо їх імена, адже герої не вмирають.
Розповідаючи про славних козаIMG_0180 (Копировать)ків та повстанців, організатори лінійки мали на меті, окреслюючи перспективи майбутнього, уважно  вдивлятись в минуле, черпати з нього той безцінний скарб, який не дасть загубити головне, розчинитися серед дрібних проблем:  хотілося, щоб кожен з присутніх поставив себе на місце тих хоробрих наших людей, які ціною свого життя захистили Батьківщину, і щоб кожен  дав собі відповідь на питання: чи зміг би я? Відповідь на це питання прозвучала піснею “Нам є, що захищати”, яку разом з співаками виконував увесь зал. А на закінчення лінійки  кожній групі була надана можливість виконати  свою улюблену пісню про захисників України. Ось які пісні вподобали наші студенти: 111 група – “Нас весна не там зустріла”, 112 – “Їхав козак за Дунай”, 113 – “Ой на горі, там женці жнуть”, 114 – “Розпрягайте, хлопці, коней”, 211 – “Ой, у лузі червона калина”, 212 – “За світ встали козаченьки”, 121 – “Збудись, Україно”, 122 – “Марш січових стрільців”, 123 – “Буде нам з тобою що згадати”, 221 – “Повіяв вітер степовий”, 231 – “Ми йдем вперед”, 131 – “Гей, там на горі Січ іде”, 132 – “О, Україно!”, 133 – “Йде січове військо”, 134 – “Гей, ви, стрільці січовії”, 241 – “Балада про повстанця”, 141 – “Люби ти Україну”, 142 – “Стіна”, 144 –”Їхав козак на війноньку”. Фінальною була пісня “Хай живе вільна Україна” у виконанні студентів 222 групи.

Адміністрація коледжу висловлює подяку викладачам суспільних дисциплін та всьому студентському колективу за добре підготований та проведений захід.

Comments are closed.