Захист студентських історико- краєзнавчих проектів «Козацький край – моя земля»

IMG_0338-КопироватьВасиль Сухомлинський вважав, що «досвід не можна передавати, якщо свідомістю того, хто хоче запозичити досвід, не оволоділа ідея, яка стала джерелом натхнення до творчої праці… З самого початку використання чужого досвіду є творчою справою». 12 жовтня в коледжі в рамках місячника соціально-економічних дисциплін відбувся захист студентських історико- краєзнавчих проектів «Козацький край – моя земля».
Використання методу проектів у краєзнавстві допомагає активізувати пізнавальну діяльність студентів, сформувати в них уміння та навички комунікативного характеру. Під час проектної діяльності розвиваються пізнавальні навички студентів, активно розвивається критичне мислення, студенти вчаться ефективно спілкуватися, брати на себе відповідальність, аналізувати, порівнювати, виробляються навички роботи з історичними джерелами інформації.
Свої творчі роботи презентували студенти ІІІ курсу, зокрема: Тертицька Юлія і Тютюнник Надія захищали проект «Кам’янська Січ» (133 гр.) , Тихонова Євгенія та Солодовнік Наталія – «Олешківська Січ» (133 група), Долженко Тетяна – «Козацтво на Херсонщині в часи існування Нової Січі» (131 група), Бузанова Катерина – «Колонізація південноукраїнських земель Російською імперією» (231 група) та Кабанов Віталій з проектом «Сидір Білий – перший кошовий отаман Чорноморського війська» (134 група).
IMG_0324 (Копировать)Завершився захід презентацією літератури з історії козацтва та Херсонщини, та краєзнавчою вікториною, де кожен студент мав змогу перевірити свої знання. Таким чином, краєзнавчі проекти відкривають широкий простір для творчості, самостійної роботи учнів, сприяють формуванню ключових компетентностей, підвищують інтерес студентів до навчання.
Предметна (циклова) комісія викладачів соціально-економічних дисциплін дякує  усім учасникам за креативний підхід і цікаві проекти!

Comments are closed.