Всесвітній день боротьби зі СНІДом

IMG_35321 грудня у коледжі пройшла  акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.  Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше був проголошений 1-го грудня 1988 року Всесвітньою організацією охорони здоров’я після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширенню обміну інформацією по ВІЧ/СНІДу.
 Саме у 20-му столітті світ вступив в еру СНІДу. Людство живе у страху перед цією недугою. Цифри про чисельність заражених і хворих усе зростають і стають застарілими вже на момент публікації. Навіть письменники-фантасти не змогли передбачити, що наприкінці другого тисячоліття нашої ери виникне така загроза для людства. Що в глибини людського організму проникне не випромінювання атомного реактора чи космосу, не новий пестицид, а представник мікросвіту – вірус-убивця, який неминуче приведе зараженого ним до загибелі.
Лікарі оперативно виявили особливості контингенту хворих: гомосексуалісти, бісексуали, повії, наркомани. Життя, вільне від усяких моральних норм і принципів, не могло не викликати покарання від Природи. І воно настало. Однак, виявилося, що і праведники не уникнули страшної біди. Жертвами СНІДу стали невинні немовлята, породіллі, пацієнти, яким часто переливали кров. Саме тому на лінійці присутнім ще раз нагадали шляхи розповсюдження СНІДу, міри профілактики. І головне – уміння жити у світі поряд з хворими на СНІД.
Усім присутнім роздали червоні стрічечки як міжнародний символ боротьби зі СНІДом, який використовують як логотип і ВООЗ, і агентства ООН і незлічена кількість добродійних фондів.
Протягом дня у коледжі відбулася виставка плакатів, підготованих навчальними групами.
  Запам’ятайте!  Єдина людина, яка може вберегти вас від ВІЛ/СНІДу – це ви самі!

Comments are closed.