Вшанування пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років

Мало знайдеться не тільки в історії України, а й світу таких жахливих трагедій, як голодомор 1932-1933 років. Людиноненависницький режим вирішив голодом поставити український народ на коліна, змусити його будувати «комунізм» – квітуче життя для можновладців – на кістках мільйонів.
Страшні обставини злочину унеможливлюють встановлення точної кількості смертей невинних людей та вичерпного поіменного списку жертв.
За підрахунками, проведеними Інститутом демографії та соціальних досліджень НАН України, в Україні внаслідок Голодомору 1932 – 1933 років загинуло 3 млн. 941 тис. осіб. 
1127 листопада відбулася лінійка – реквієм, де студенти та співробітники коледжу вшанували пам’ять  усіх жертв страшного голоду.
27 листопада у коледжі також працювала лекторська група з метою  вшанування ролі Андрея Шептицького у становленні  української державності та консолідації і розвитку духовності українства,  поширення інформації про життєвий шлях митрополита Андрея Шептицького з акцентами на його духовній, політичній, громадській, меценатській, культурній діяльності та її ролі для розбудови української держави; його діяльність  у часи Голодомору і Другої світової війни.
голодомор1У суботу, 28 листопада, представники студентського та викладацького колективу взяли участь у панахіді  біля пам’ятного знаку  жертвам Голодомору 1932-1933 років та поклали квіти до меморіалу.  Цього ж дня усі небайдужі о 16:00 вшанували хвилиною мовчання, запаливши свічку у своєму вікні, мільйони безвинних жертв страшного геноциду – Голодомору 1932-1933 років.
На підвіконні палахтить
Скорботи полум’я священне –
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних…

Comments are closed.