Лінійка-реквієм “Небесна сотня – то в серцях вогонь”

  На виконання Указу Президента України “Про вшанування подвигу учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” від 11 лютого 2015 року №69 20 лютого 2016 року, листа Міністерства освіти і науки від 05 лютого 2016 року № 1/9-66 «Щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, з метою віддання належної шани мужнім учасникам Революції гідності, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави, виховання у студентів гордості за героїзм та мужність українського народу, бажання розбудовувати європейську державу у коледжі відбулася низка заходів.

    нб119 лютого  у коледжі відбулася урочиста лінійка-реквієм “Небесна сотня – то в серцях вогонь”. Студентська рада коледжу та викладач сусупільних дисциплін Ковальова М.В. нагадали присутнім про трагічні події української історії, хвилиною мовчання вшанували пам’ять Геров Небесної Сотні та закликали жити і вчитися, щоб їх смерть не була марною, щоб усі ми продовжили справу у створенні єдиної вільної європейської держави.

   нб2 З  проникливими словами звернулася до усіх присутніх директор коледжу Маргарита Климович: “Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Вони загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.  Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України. І нашому студентству жити і творити у новій державі, гідно нести звання освітянина”.

Comments are closed.