«Педагогічна техніка як складова педагогічної майстерності вчителя”. Відкрите лекційне заняття з основ педагогічної майстерності

IMG_89495 квітня 2016 року викладач предметної (циклової) комісії психолого-педагогічних дисциплін початкової освіти Оксана Андріївна Філіппова провела відкриту лекцію з основ педагогічної майстерності на тему: «Педагогічна техніка як складова педагогічної майстерності  вчителя» у 144 групі.

Проблемне питання було сформульоване студентами, які, інтегруючи досвід, отриманий під час проходження педагогічної практики, аналізували вислів А.С.Макаренка стосовно того, що для нього, в його практиці, та й для інших педагогів «стали вирішальними такі «дрібниці»: як стояти, як сидіти, як підвестися зі стільця, з-за стола, як підвищити голос, усміхнутися, як подивитись».

IMG_8954Під час заняття було розкрито значимість таких «дрібниць» у педагогічній діяльності та визначено шляхи їх оптимального застосування задля ефективної взаємодії учасників навчально-виховного процесу та його результативності.

Варто зазначити, що прийоми оптимізації і зовнішньої, і внутрішньої техніки вчителя були продемонстровані практично: проводилося аутогенне тренування у формі релаксації, виконувалася артикуляційна зарядка, вправа на регуляцію дихання і т.д.

Лекція проведена на високому методичному рівні, супроводжувалася мультимедійною презентацією, яка забезпечила візуалізацію матеріалу теми та його структуризацію. Було використано ряд відеофрагментів та інтерактивних вправ, що сприяло активізації діяльності студентів.

Comments are closed.