Урочиста лінійка до Дня пам’яті та примирення

IMG_223010 травня у коледжі пройшла урочиста лінійка, присвячена вшануванню жертв Другої світової війни. Відзначення цих днів проголошено Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції, приуроченій до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі (резолюція №A/RES/59/26 від 22 листопада 2004 року). Резолюція пропонує державам-членам ООН, неурядовим організаціям, приватним особам, крім святкування своїх Днів перемоги чи Днів визволення, щороку присвячувати відзначення 8 і 9 травня ушануванню пам’яті всіх жертв Другої світової війни.

         Для нашої Батьківщини ця страшна війна розпочалася далекого 17 вересня 1939 року, коли сталінська Червона армія за таємною згодою з гітлерівською Німеччиною захопила землі Західної України та принесла на своїх кривавих багнетах ті нелюдські страждання, які устиг вповні відчути народ Наддніпрянської України. А вже 22 червня 1941 року рожевий світанок поглинув кривавий танок, що триватиме 1418 днів і ночей – дві людиноненависницькі ідеології – комунізм і фашизм зіткнулися в страшному двобої, що коштував мільйонів і мільйонів життів.         У вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих  6 років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто  пропав безвісти. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні.

Хвилиною мовчання вшанували студенти не тільки  полеглих у ті страшні роки, а й сьогоднішніх героїв, що боронять незалежність своєї Батьківщини.

Закінчився захід спільною молитвою за Україну

Отче наш!
Молимось до тебе за мир і спокій
Для нашої великої, єдиної родини
Дай нам Боже жити в любові до ближнього,
У повазі прав і свобод кожного,
Не розпалюючи непримиренності.

Царю небесний!
Вірю в нашу єдність, бо це велика Сила Твоя!
Вірю , в силу духу нашого, бо це є Чудо Творіння Твого!
Вірю, що ці слова зупинять темні сили.
Нехай ця битва на небі буде на перемогу Світла !

Господи! Благослови Україну і всі родини наші
Навчи нас не продавати свою совість ні дешево, ні дорого.
Захисти нас від ворогів видимих і невидимих,
що хочуть поневолити нас.

Дай нам, Боже, жити вільним життям
Дай кращу долю нашому народу,
Дай нам єдність, мир і спокій.
Господи, збережи Україну!

 За Україну, мир і спокій.

       На лінійці прозвучали авторські вірші студентів 123 групи  Вечірко Вікторії та Поет Вікторії.

Comments are closed.