Педагогічна практика “Перший тиждень дитини в школі” – студенти поділилися враженнями та зробили аналіз власної діяльності

sajt2Сьогодні, 15 вересня 2016 року у коледжі відбулася звітна конференція з педагогічної практики «Спостереження за навчально – виховною роботою вчителя – класовода в перші дні дитини в школі». 

Адже відомо, що житті кожної дитини, яка навчатиметься вчиться в школі, є складний і цікавий період - перші дні перебування в школі. У дитини різко змінюється соціальний статус і оточення, на перший план діяльності виступає інший вид, потіснивши гру. Практика "Перші дні дитини в школі" - відповідальний вид практики для майбутніх вчителів початкових класів, в процесі якої удосконалюється їх професійна підготовка.

sajt3У ході практики студенти безперервно протягом 01 - 07 вересня  2016 року спостерігали адаптацію дитини до нових умов навчання та виховання. Крім того, вони ознайомилися з творчою лабораторією вчителя, його професійною індивідуальністю, з такими аспектами діяльності, що залишаються поза увагою майбутніх вчителів при проходженні інших видів практики. Кожний день практики мав свої специфічні особливості. Даний вид педагогічної практики проходив на базі загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів м. Берислава та м. Нова Каховка.

sajt1Під час конференції студенти ІV курсу спеціальності "Початкова освіта" презентували свій досвід роботи з учнями першого класу, аналізували свою взаємодію із класоводами, дітьми та  дослідження психологічної готовності першокласників до навчання.

У кінці заходу в.о. завідувача навчально-виробничою практикою Ольга Віталіївна Жукова подякувала студентам та методистам за систематичну та змістовну роботу та побажала подальших успіхів в освоєнні такої нелегкої, але в той же час творчої та необхідної професії вчителя початкових класів.

Comments are closed.