“Козаччина – синонім свободи”. Старт тижня патріотичного виховання.

img_0911-kopirovat“2014 року в українському суспільстві в результаті реакції на збройну агресію Росії підсилилися проєвропейські тенденції відмови від радянських символів і свят, зокрема, від Дня захисника Вітчизни. Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час військового параду в Києві 24 серпня 2014 року відзначив:  «Україна більше ніколи не відзначатиме це свято за військово-історичним календарем сусідньої країни. Ми будемо шанувати захисників своєї Батьківщини, а не чужої! ». Днем відзначення захисників України стало 14 жовтня. Крім того, саме 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху. 14 жовтня – це Свято Покрови Пресвятої Богородиці, покровительки українського козацтва. Тож сьогоднішня наша лінійка присвячена триєдиному святу: Покрови Пресвятої Богородиці, Дню українського козацтва та Дню захисника України” , –  відкрила урочисту лінійку-старт тижня патріотичного виховання “Край козацький – моя земля”  викладач суспільних дисциплін Марія Ковальова.

         img_0927-kopirovat На лінійці згадали славетне минуле, адже Херсонщина – козацький край. Віками мужні українські чоловіки і жінки захищали свою землю, проливали за неї кров, і сьогодні ми всі є свідками війни,  яка йде на Сході країни. “Сотні тисяч українців протягом віків полягало в битвах за незалежність свого народу і продовжують віддавати свої життя. Серед загиблих є і наші земляки. Ми вічно пам’ятатимемо ваші ім’я, герої не вмирають!”, – прозвучав заклик хвилиною мовчання вшанувати сьогоднішніх героїв.

        І головним висновком лінійки, який зробили майбутні вчителі та вихователі, стали слова: “Давайте вже сьогодні будемо робити щось для майбутнього нашої держави. І найголовніше – це виховати достойних українських громадян. Тому головне завдання майбутніх освітян – потурбуватись про те, щоб наші діти знали своїх героїв, щоб вони прагнули хоч трохи бути схожими на них”.

З піснями “Гей, соколи” та  “За Україну” на лінійці дебютував новий склад вокальної студії “Колорит”.

Comments are closed.