В Україні стартував УІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

img_0558Кожному народу Бог дав величну постать, котра була б проявом його душі, його зорею. Для українців такою постаттю є Тарас Шевченко – велетень духу, український Моїсей, Пророк, Кобзар… На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року №928 “Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка”  6 жовтня в Україні стартував уже сьомий конкурс. Урочистості з цієї нагоди були проведені і у Бериславському педагогічному коледжі.
    img_0637День почався з урочистої лінійки “В своїй хаті своя правда, і сила, і воля”. Шевченко- явище унікальне, він-вершинна парость родового дерева нашої нації і хранитель духу народного. Тому конкурс імені Тараса Шевченка спрямований на підвищення рівня знань учнів та студентів з української мови і літератури, виховання у молодого покоління любові до мови українського народу, формування почуття патріотизму, оптимізму й віри у щасливе майбутнє України.
     img_0571Студенти коледжу традиціно беруть участь у цьому конкурсі.  Литвин Тетяна стала переможцем УІ  Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка і отримала Почесну грамоту з рук Міністра освіти Лілії Гриневич у Каневі, на Чернечій горі. Воронова Юлія, що зайняла у цьому конкурсі ІІІ місце, теж отримала Почесну грамотуза підписом Міністра освіти сьогодні  на урочистій лінійці.


Comments are closed.