Інтелектуальна гра «Ця багатогранна математика»

qa14 листопада 2016 року у читальному залі коледжу пройшла інтелектуальна гра «Ця багатогранна математика» для студентів третього курсу. Провела захід викладач фізико-математичних дисциплін Ольга Рикова. Мета заходу:підвищити  рівень математичних знань студентів як основи всебічного розвитку особистості,  розвивати логічне та критичне мислення, розширити їх математичний кругозір, активізувати і стимулювати розумову і пізнавальну діяльність, розвивати самостійність і творчість, логічне та образне мислення, математичну мову, вчити відстоювати свою точку зору, вміти обґрунтовувати, викладати свої думки, виховувати свідоме відношення до набуття знань, які допомагають перемогти.

Захід проходив у форми дитячої гри «Морський бій». Команди отримали поля з кораблями. Якщо учасники не поцілили у корабель то їм ставилося запитання на ту кількість балів, скільки зазначено у клітинці з відповідною координатою. Гру оцінювало журі у складі викладачів предметно-циклової комісії фізико-математичних дисциплін та нових інформаційних технологій. Зміст запитань розкривав багатогранний зміст математики. Наприклад:

  • Назвіть середнє арифметичне жінки і риби.(русалка)
  • Географічний конус – це ….?(вулкан)
  • Які геометричні фігури приятелюють з Сонцем?(промені)
  • Який знак треба поставити між числами 4 і 5, так, щоб отримати число більш ніж 4 і менше за 5?( кому)
  • На які два числа діляться без остачі наступні числа: 888, 777, 666, 555, 444, 333, 222, 111(одиниця виключається)? (на 3 і 111)

За результатами гри І місце посіли команда

131 групи

ІІ місце 132 група

ІІІ місце 133 група.

Вітаємо переможців, та учасників гри!

Comments are closed.