Розпочинаємо благодійну акцію «Миколай про тебе не забуде!»

 19 грудня православні люди всього світу святкують день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.  В пам’ять про милосердя святого Миколая, цього дня відзначається Міжнародний день допомоги бідним. У коледжі  щороку проходить благодійна акція «Миколай про тебе не забуде!» для дітей Дніпрянського психоневрологічного інтернату. Тож 19 грудня у кабінеті студентської ради починає свою діяльність «Фабрика святого Миколая», куди студенти та викладачі приносять подарунки та пожертви для сиріт.

  З поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов’ю нашого народу. Усе життя св. Миколая – це нескінченні благодіяння і чудеса, подані стражденному людству. Він покровитель землеробства і скотарства, господар земних вод, заступник від бід і напастей, помічник у найважчих справах і обставинах. Він швидко з’являється скрізь, де потрібна його допомога. І нині він приходить до тих, хто кличе його допомогти і заступити від біди. Чудес його не злічити. Усе життя Чудотворця було позначено любов’ю до ближнього. Навіть смерть не перервала його благодатних справ, його чудеса звершаються повсякчас.

  За традицією, цього дня батьки вночі кладуть дітям подарунки під подушки, зберігаючи у таємниці свою причетність до подарунків, для того, щоб діти вірили у чудо, звершуване святим Миколаєм і вчилися милосердя в святого.   Цього дня деякі громадські організації проводять традиційні благодійні акції для сиріт

Comments are closed.