Студенти вдосконалили свої знання з теми “Відмінювання іменників, що мають лише форму множини. Відмінювання іменників, що мають форму прикметників”

15 лютого відбулося у 133 групі показове інтегровано-інтерактивне практичне заняття з сучасної української мови з практикумом  на тему «Відмінювання іменників, що мають лише форму множини. Відмінювання іменників, що мають  форму прикметників. Правопис складних іменників. Морфологічний аналіз іменників»
із застосуванням методу шести капелюхів Едварда де Боно, яке провела викладач української філології Шабанова Т. В.

Метою даного заняття було повторити і поглибити знання студентів про відмінювання і правопис іменників, формувати практичні навички правильно визначати їх відмінкову форму, розпізнавати іменники, що мають лише форму множини та  іменники, що мають форму прикметників, складні іменники у тексті та розширювати словниковий запас.

На занятті викладач використав різні інтерактивні технології: Пінг-понг», «Незакінчене речення», «Мозкова атака», метод шести капелюшків мислення Едварда де Боно, сенкан, написання есе, метод «Прес». Міжпредметна інтеграція: українська література (творчість О.Довженка, Д.Павличка), педагогіка, психологія, філософія, історія, методика навчання української мови (вивчення іменника, застосування інтерактивних методів).


У кінці заняття під час рефлексії студенти створили український віночок, кожна квітка з якого – це відповідь на питання чим було корисне заняття і що сподобалось. А Бондар Каріна та Кучеренко Юлія написали есе та склали сенкан і стали справжніми поціновувачами і знавцями української мови.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Comments are closed.