Відбулося засідання Ради директорів ВНЗ І-ІІ р. а. Херсонської області.

27 квітня 2017 року на базі Бериславського педагогічного коледжу відбулося засідання Ради директорів ВНЗ І-ІІ р. а. Херсонської області.

У засіданні брали участь начальник Управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації Євген Криницький, голова Бериславської районної державної адміністрації Олександр Гомон, заступник голови Бериславської районної державної адміністрації Ірина Дробиш та 12 керівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Херсонської області.

Упродовж засідання розглядалися актуальні питання діяльності та розвитку освітніх закладів початкового рівня вищої освіти в сучасних умовах реформації.

На початку засідання учасників привітав голова Бериславської районної державної адміністрації Олександр Гомон.

Начальник Управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації Є.А. Криницький у своєму виступі роз’яснив стратегічні завдання залучення потенціалу вищої професійної освіти до регіонального розвитку в процесі реалізації обласної програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області» на 2017-2021 роки, окреслив шляхи її впровадження.

Зазначив, що головним завданням усіх вищих навчальних закладів області є надання якісної освіти і підготовка професіоналів, а економіка має формувати потребу в кадрах, що буде основою для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців гостородифіцитних спеціальностей, зокрема у сфері освіти і медицини. Загострив увагу присутніх на необхідності трьохстороннього діалогу між професійно-технічними навчальними закладами, освітніми закладами початкового рівня вищої освіти і вищими навчальними закладами з метою формування в області єдиної моделі освітнього простору, яка б забезпечила безперервність процесу освіти кваліфікованих кадрів.

Окремо Євген Анатолійович зупинився на питанні атестації педагогічних працівників, наголосив на обов’язковому дотриманні послідовності встановлення кваліфікаційних категорій і термінів підвищення кваліфікації викладачів.

Голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ р. а. Херсонської області Олександр Яковенко озвучив перспективи співпраці з Всеукраїнською асоціацією ВНЗ І-ІІ р. а., яку очолює Олександр Марченко. Визначив основні завдання, що є вирішальними для існування наших навчальних закладів – джерела фінансування та закріплення за ВНЗ І-ІІ р. а. статусу закладів вищої професійної ланки освіти.

Закликав директорів до активної підтримки дій асоціації педагогічними колективами в усіх ВНЗ І-ІІ р. а. області. Підвів підсумки проведення обласних олімпіад, вручив грамоти за підготовку до олімпіад і за призові місця.

Учасники засідання активно обговорювали питання про особливості вступної кампанії у 2017 році, поділилися досвідом з акредитації та ліцензування освітньої діяльності ВНЗ І-ІІ р.а., призначення стипендій студентам.

Директор Маргарита Климович підняла питання щодо удосконалення процедури призначення соціальної стипендії, зауважила, що педагогічним працівникам будь-якого навчального закладу нереально перевірити достовірність довідок різних категорій студентів для її призначення, на відміну від соціальних служб, які мають доступ до електронних реєстрів таких документів. Познайомила учасників з Порядком використання коштів, передбачених для надання матеріальної допомоги та заохочення студентів Бериславського педагогічного коледжу.

Після обговорення питань порядку денного відбулася екскурсія коледжем, у ході якої директори ВНЗ І-ІІ р.а. області познайомилися з виставкою науково-методичних досягнень викладачів, виставками художньої творчості студентів, матеріальною базою Бериславського педагогічного коледжу. Завершилося засідання концертною програмою, яка презентувала досвід роботи коледжу з національно-патріотичного виховання.

Усі учасники щиро подякували Маргариті Володимирівні за теплий прийом і відмітили її особистий внесок у забезпечення умов для різнобічного розвитку, виховання, професійної підготовки майбутніх педагогів, відзначили сучасний рівень матеріальної бази коледжу.

<<<БІЛЬШЕ ФОТО ДИВИМОСЬ ТУТ>>>

Comments are closed.