Підсумок роботи п’ятиденного інтенсиву “Семінар-практикум для вожатих -2017”

З 10 по 15 травня 2017 року відбувся семінар – практикум для студентів ІІІ курсів по підготовці до проходження літньої педагогічної практики.  Перший день пройшов в актовій залі коледжу та містив теоретичні заняття та розучування пісень. Практична частина семінару-практикуму пройшла на базі санаторію «Чайка» (ПБП «Паритет») в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області.

У роботі семінару взяли участь викладачі  та майже 90 студентів коледжу. П’ятиденний інтенсив було проведено з метою оволодіння студентами головними аспектами інноваційних процесів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, підготовки майбутніх організаторів дитячого відпочинку до роботи з тимчасовим дитячим колективом, ознайомлення студентів з умовами праці, правилами внутрішнього розпорядку, традиціями табору, пошуку і впровадження новітніх технологій  у сферу організації табірного відпочинку дітей.

Програма семінару включала в себе урочисте відкриття та закриття, ранкову зарядку,  пісенний марафон, ігрову програму, конкурси «Краще загонове місце», «Палаци на піску»,  конкурси малюнку – аніме, свято Нептуна, фестиваль команд «Cheerleading», захід «Козацькому роду нема переводу», квест «Подорож англомовними країнами», захід «Японія відкрита для світу», гала-концерт закриття семінару та ще багато цікавого.

       У процесі проведення заходу студенти об’єдналися в педагогічні загони з метою спільного проектування і створення програм табірного відпочинку дітей, творчого виконання поставлених завдань, ознайомлення з інноваційними формами виховної роботи.

2017 рік оголошено в Україні Роком Японії (Указ Президента від 11 січня 2017 року № 1/2017). Тому у семінарі- практикумі брали участь п’ять  команд:  загін «Сенсей», вихователь Кондратьєва О.В.,  загін «Банзай», вихователь Ільйонок О.В., загін «Японія», вихователь Жукова Ю.В. , загін «Лотос», вихователь Ільницький І.В., загін «Сакура», вихователь Грибовська А.С.

До активної участі у семінарі  протягом чотирьох днів студентів спонукав залік, результати якого було оголошено на урочистому закритті семінару-практикуму.

На урочистій лінійці-закриття студентів-практикантів привітали директор коледжу Маргарита Климовичгенеральний директор ПБП «Паритет» Тетяна Фоміна та директор дитячого санаторію “Чайка” Леонід Каган.

Ці п’ять днів дозволили студентам узагальнити і закріпити теоретичні знання, отримати практичні уміння та навички, емоційний заряд,  що стане своєрідним поштовхом до поповнення літніх  оздоровчих таборів новим поколінням вожатих, обізнаних у своїй справі, люблячих і прагнучих працювати з дітьми. <<<ВСІ ФОТО ЧЕТВЕРТОГО ДНЯ СЕМІНАРУ ТУТ>>>

Команда викладачів семінару- практикуму дякує генеральному директору ПБП «Паритет» Т.В. Фоміній, співробітникам бази відпочинку «Чайка» та директору коледжу М.В. Климович за сприяння та допомогу у проведенні семінару і висловлює щиру надію на зустріч в наступному році!

Завідувач навчально-виробничої практики О.В. Жукова  

Comments are closed.