«Спостереження за навчально – виховною роботою вчителя – класовода в перші дні дитини в школі». Педагогічна практика

У житті кожної дитини, яка навчатиметься  в школі, є складний і цікавий період – перші дні перебування в школі. У дитини різко змінюється соціальний статус і оточення, на перший план виступає навчальна діяльність, потіснивши гру.

 

Тому практика «Спостереження за навчально – виховною роботою вчителя – класовода в перші дні дитини в школі» – це відповідальний вид практики для майбутніх вчителів початкових класів, в процесі якої удосконалюється їх професійна підготовка.

Даний вид практики проходив протягом 1 – 7 вересня 2017 року на базах загальноосвітніх шкіл м. Нова Каховка (ЗОШ №1 та ЗОШ №4) та м. Берислава (ЗОШ №3 та ЗОШ №1).
В ході практики студенти 4 курсу спеціальності “Початкова освіта” мали можливість безперервно протягом першого тижня вересня спостерігати адаптацію дитини до нових умов навчання та виховання. Також практиканти забезпечували дозвілля дітей на перервах, граючись з ними в різні веселі ігри. 

Крім того, вони  ознайомилися з творчою лабораторією вчителя, його професійною індивідуальністю, з такими аспектами діяльності, що залишаються поза увагою майбутніх вчителів при проходженні інших видів практики. Кожний день практики мав свої специфічні особливості. 

БІЛЬШЕ ФОТО З ПРАКТИКИ ТУТ

Comments are closed.