Студенти подивилися документальний фільм «Переломний момент: війна за демократію в Україні»

До 26 річниці Незалежності України студенти Бериславського педагогічного коледжу разом з викладачами переглянули документальний фільм «Переломний момент: війна за демократію в Україні». Цей фільм, співрежисерами якого виступили володар трьох Оскарів Марк Джонатан Харріс та режисер «Поводиря» Олесь Санін, визнано найкращим документальним фільмом на кінофестивалі EtCultura.

 

«Переломний момент» — це погляд на війну та революцію в Україні очима простих учасників цих подій. Серед головних героїв — дитячий театральний режисер Андрій «Богема» Шараскін, лікар Всеволод Стеблюк, рабин Натан Хазін та інші учасники революції на Майдані, що облишили своє звичайне життя заради створення більш демократичної, справедливої і незалежної держави. Коли Росія у відповідь анексувала Крим та вторглася у Східну Україну, наші герої пішли на війну, щоб захистити і змінити свою країну. Фільм показує цю інтенсивну боротьбу, яка на цей момент забрала життя понад 10 тисяч українців, а мільйони втратили власні домівки», – повідомили у «Pronto Film.

Після перегляду фільму викладач соціально-гуманітарних дисциплін Марія Володимирівна Ковальова разом із заступником директора з виховної роботи Ольгою Олександрівною Знаменською провели рефлексію серед студентів та здійснили аналіз подій, які були відображені у фільмі.

Пропонуємо всім переглянути фільм за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Y-Ml8cAVb_Y

Comments are closed.