Бериславський педагогічний коледж стане структурним підрозділом Херсонського державного університету

23 квітня 2018 року у Херсонському державному університеті пройшла конференція трудового колективу. Серед важливих питань, яке було на порядку денному – і приєднання Бериславського педагогічного коледжу імені В. Ф. Беньковського до структури ХДУ.

В заході взяли участь директор Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації Євген Криницький, заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова та заступник директора з навчальної роботи Бериславського педагогічного коледжу Галина Москалюк.

Нині технікуми та коледжі України, які залишилися поза межами університетів, фінансуються з місцевих бюджетів. А ті, що увійшли до структури вишів, отримують гроші з державного бюджету. До 1 липня всі технікуми і коледжі мають визначитися, чи увійдуть вони до структур університетів, чи розраховуватимуть на підтримку місцевої влади.


16 квітня 2018 року колективом Бериславського педагогічного коледжу прийнято рішення про приєднання до структури ХДУ. Сьогодні і колектив університету одноголосно підтримав цю ініціативу. Відповідне рішення мають підтримати і депутати Херсонської обласної ради на черговій сесії, а потім документи будуть направлені до Міністерства освіти і науки України і Кабмін прийме рішення про входження коледжу до складу університету.

Подібні інтеграційні процеси дозволять розширити освітній простір, створюючи потужні освітні холдинги.

Comments are closed.