Перший тиждень у Новій українській школі. Педагогічна практика у студентів IV курсу спеціальності “Початкова освіта”

З 1 вересня по 7 вересня 2018 року студенти IV курсу, спеціальності “Початкова освіта” працювали з першокласниками під час педагогічної практики “Спостереження за навчально-виховною роботою вчителя-класовода у перші дні дитини в школі”.   

На практиці студенти вивчали роботу учителів-класоводів перших класів, які вже працюють відповідно до Концепції Нової української школи, бо з 1 вересня 2018 року стартувала реформа і всі першокласники почали вчитися за новим Державним стандартом початкової освіти.

Майбутні вчителі початкових класів познайомилися з особливостями реалізації завдань першого тижня навчання відповідно до модельної навчальної програми для 1 класу. Також студенти в межах виконання завдань практики допомагали першокласникам адаптуватися до школи через проведення ігор, психогімнастики, рухливих перерв. Адже ми знаємо, що перші тижні навчання в 1-му класі – важливий етап для створення в класній спільноті атмосфери прийняття, довіри, взаємозацікавленості, бажання слухати одне одного, висловлюватися. У початковий період навчання дитини у першому класі важливе значення має успішність адаптаційного періоду. 

P.S. У коледжі ще з 2017-2018 навчального року, за ініціативи директора Маргарити Климович, відбувається формування освітнього середовища на засадах компетентнісного, діяльнісного підходів та принципів «педагогіки партнерства». Відповідно до реалізації Концепції Нової української школи в закладі були внесені зміни до програм педагогічної практики, зокрема, це педагогічна практика – “Спостереження за навчально-виховною роботою вчителя-класовода у перші дні дитини в школі”. 

Директор Маргарита Климович, щиро дякує вчителям-класоводам 1 класів: Бериславської загальноосвітньої школи I-III ступенів №3 – Магді Ользі Павлівні,  Рєзніковій Вікторії Юхимівні; Новокаховської ЗОШ № 1 – Костюк -Разновській Катерині Олександрівні, Банковій Олені Миколаївні, Курінковій Олені Миколаївні; Новокаховської ЗОШ №3 – Заваді Наталі Павлівні та Цуріковій Ірині Вікторівні та адміністрації закладів за сприяння у організації практики.

Більше фото у фотоальбомі від наших студентів ПЕРЕГЛЯНУТИ

Comments are closed.