Засідання обласного методичного  об’єднання викладачів  іноземної мови вищих закладів фахової передвищої освіти Херсонської області.

❝Learn everything you can, anytime you can,
from anyone you can; there will always come a time when you will be
grateful you did.❞ ‒Sarah Caldwell

17 жовтня 2018 року в Херсонському базовому медичному коледжі відбулося засідання обласного методичного  об’єднання викладачів  іноземної мови вищих закладів фахової передвищої освіти Херсонської області.

Головною метою засідання було розглянути особливості реалізації формування у студентів комунікативної компетенції, мотивації до вивчення англійської мови, розвитку вміння використовувати іноземну мову як інструмент у діалозі культур і цивілізацій сучасного світу в закладах фахової передвищої освіти області. У засіданні взяли участь 23 викладачі з 15 закладів фахової передвищої освіти області.

 

Відповідно до порядку денного для обговорення були представлені такі питання:

  1. Підсумки роботи обласного методичного об’єднання за 2017-2018 н.р. (Кайдаш Ж.С., голова МО).
  2. Забезпечення всебічного розвитку студента як особистості, його нахилів, здібностей і талантів на заняттях англійської мови (Макаревич І.С., економіко-технологічний технікум ХНТУ).
  3. Платформи, які використовують учителі англійської мови (Ріжова Є.Ю., Вдодович М.М., Новокаховський коледж ТДАУ).
  4. Інноваційні підходи до створення мовленнєвих ситуацій на заняттях іноземної мови як засіб розвитку комунікативних здібностей студентів (Козаренко О.О., Каховський державний агротехнічний коледж).
  5. Особливості впровадження комунікативного підходу під час викладання англійської мови у морських закладах фахової передвищої освіти (Філіпов Ю.В., Херсонське морехідне училище рибної промисловості).

  1. Доцільність використання ідіом на заняттях з дисципліни «Іноземна мова за профспрямуванням» (Запорожець О.М., Бериславський медичний коледж).
  2. Розвиток мовленнєвої компетенції майбутніх техніків-механіків (Павліченко О.В., Херсонський політехнічний коледж ОНПУ).
  3. Про проведення обласної олімпіади з англійської мови у 2019 році (Кайдаш Ж.С., голова МО).

Учасники методичного об’єднання обмінювалися власним досвідом роботи, активно спілкувалися, обговорювали важливі методичні питання, ознайомилися з навчально-матеріальною базою ХБМК ХОР.  Також викладачами було заплановано роботу на новий 2018-2019 н.р

 

Comments are closed.