День української мови та писемності. Старт Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у коледжі

День української мови та писемності відзначили у коледжі 9 листопада урочистим заходом, де також  було було вручено нагороди учасникам та переможцям конкурсу Т.Г. Шевченка, що проходив у коледжі та призерам загальноколеджної олімпіади з української мови.

На початку заходу присутніх привітала Галина Москалюк, заступник директора з навчальної роботи та подякувала студентам, які брали участь у вищезазначених конкурсах і вручила грамоти студентам.

Також у цей день стартував І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед студентів коледжу. Він проводиться щороку 9 листопада.

Метою Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

До участі в першому етапі Конкурсу залучаються студенти, які знають зміст мовних понять і термінів; розпізнають мовні явища й закономірності; вміють визначати істотні ознаки мовних явищ; розуміють значення й особливості функціонування мовних одиниць; вміють застосовувати знання з фонетики, лексики, фразеології, морфеміки, морфології, синтаксису. 

Любіть, плекайте українську мову!

ВСІ ФОТО ДНЯ ДИВИМОСЬ ТУТ

Comments are closed.