“Грані видатних математиків світу”. Відбулися філософські читання

27 листопада 2019 року для студентів коледжу відбулися філософські читання на тему «Грані видатних математиків світу: Архімед, Евклід, Піфагор, Рене Декард, Готфрід Вільгельм Лейбніц, Блез Паскаль, Ісаак Ньютон».

Викладачі Соколкова О.В., Тупікіна С.В., Шабанова Т.В., Сагун А.В., Підберезня Я.О., Рикова О.С. підготували студентів до виступу.

Студенти Савін Дмитро (122 група), Височенко Ганна (121 група), Забавська Анастасія (121 група) та Запорожець Валерія (121 група) розповіли присутнім про внесок філософів-математиків у педагогічну науку у виступі «Видатні математики в освіті та вихованні». Далі були заслухані виступи студентів з доповідями: «Філософська спадщина Рене Декарда» (Остапчук О., 143 група), «Готфрід Вільгельм Лейбніц» (Савчук О., 132 група), «Блез Паскаль» (Остапенко С., 122 група), «Ісаак Ньютон» (Данилюк В., 123 група), «Філофські погляди Піфагора» (Мороз Т., 143 група), «Евклід» (Стукало Г., 131 група). Після кожного виступу слухачі відповідали на цікаві запитання по темі виступу, проводили паралелі з сучасною системою освіти.

Студенти дізналися про те, що філософські ідеї видатних математиків пройшовши крізь століття не втратили своєї актуальності і сьогодні:

“Чому б і скільки б ти не навчався, ти навчаєшся для себе. А хто навчався неабияк, той має в руках золотий скарб з яким ніколи не пропаде.” Піфагор

Comments are closed.