Здійснення освітнього процесу у дистанційному режимі. Розширена нарада дирекції та викладачів коледжу в режимі онлайн конференції

25 березня 2020 року в режимі Skype-вебконференції відбулася розширена нарада адміністрації Бериславського педагогічного коледжу ХДУ на чолі з директором Маргаритою Климович. 

На порядку денному були питання організації, координації та здійснення контролю за освітнім процесом в дистанційному режимі й виконанням викладачами коледжу освітніх програм. 

До відома присутніх Маргаритою Володимирівною було доведено рішення Уряду про продовження карантину до 24 квітня 2020 року та останні нормативно-правові акти, листи МОН України.

З головами циклових комісій було обговорено такі питання: 

  • якість, систематичність виконання студентами робіт під час навчання у дистанційному режимі, особливо – обсяг таких завдань, який має відповідати санітарно-гігієнічним нормам тижневого навчального навантаження на студента; 
  • проведення викладачами лекцій, консультацій тощо онлайн;
  • алгоритм роботи зі студентами, які не мають постійного доступу до мережі Інтернет;
  • встановлення форми для обліку проведення навчальних занять в умовах дистанційного навчання;
  • платформи для здійснення дистанційного навчання (Сайт дистанційного навчання коледжу на базі Moodle – «Вчись онлайн», сервіс Google Клас та інші додатки Google, зокрема e-mail, месенджери (Viber, Facebook messenger), сервіси для створення вебконференцій: skype, zoom інші.

На розширеній адміністративній нараді було прийнято рішення організувати проведення адміністративних, педагогічних, методичних рад, засідань атестаційної, циклових комісій, МО класних керівників онлайн на платформі Zoom.

26 березня 2020 року прийняті рішення були доведені до відома викладачів коледжу шляхом проведення вебконференції за допомогою комунікаційного програмного забезпечення ZOOM. 

Обираючи для спілкування в реальному часі різне програмне забезпечення, адміністрація коледжу сприяє підвищенню цифрової компетентності педагогічного колективу, що в умовах дистанційного навчання є надзвичайно важливо.

Comments are closed.