Відбулася практика «Спостереження за навчально-виховною роботою вчителя –класовода в перший тиждень дитини в школі»

Традиційно навчальний рік для студентів 4 курсу розпочався з практики «Спостереження за навчально-виховною роботою вчителя –класовода в перший тиждень дитини в школі».

Цього року через протиепідемічні заходи у закладах середньої освіти, цей вид практики проходив на базі коледжу, але це не завадило студентам виконати програму практики.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🎓 Бериславський педколедж ХДУ🎓 (@berpedcoll) on

Кожен день рівно о восьмій розпочинався переглядом відео та аналізом уроків в першому класі (української мови та літературного читання, математики, англійської мови, я досліджую світ, мистецтва, фізичного виховання та дизайну та технологій) та переглядом відео свята Першого дзвоника минулого року.

Далі студенти знайомилися з документацією вчителя-класовода, правилами поводження в школі, під час перерв із дотриманням рекомендацій на період карантину, збирали матеріали про зміст, організацію та методику проведення навчально-виховної роботи учителя в першому класі в перший тиждень навчання в школі.

Обговорювали роботу вчителя та помічника вчителя на уроках та перервах з дітьми з особливими потребами. Побували в ролі батьків на батьківських зборах. Із задоволення брали учать у майстер-класах по виготовленню наочності до всіх переглянутих уроків.

А ще кожна підгрупа ( усього їх було 5) кожен день мала показати на подвір’ї коледжу 2 рухливих перерви, 2 фізкультхвилинки, 2 тематичних руханки.

Практика проводилась з метою формування у студентів інтересу до майбутньої професії педагога, уміння спостерігати і аналізувати організацію педагогічного процесу у навчальному закладі в період адаптації дитини до нових умов у перший тиждень її перебування у школі, уміння аналізувати діяльність вчителя- класовода, формування вміння аналізувати окремі режимні моменти, види діяльності у навчальному закладі, формування ключових та предметних компетентностей.

Усе їм вдалося – залік отримали всі!
Одже, до роботи в перших класах Нової української школи студенти 4 курсу спеціальності 013 Початкова освіта ретельно підготувалися. Успіхів вам!

Comments are closed.