Міні-твори від студенток 122 групи до 150-річчя Лесі Українки

Міні-твори від студенток 122 групи до 150-річчя Лесі Українки

Ірина  Мандзак. 
🇺🇦 25 лютого 1871 року в Новограді – Волинському в сім’ї Косачів народилася друга дитина, якій дали їм’ я Лариса. Зовсім маленькою її кликали Лося, а в 5 років вона попросила щоб її називали Лесею. Ще з самого дитинства дівчинка виділялася здібностями і стараннями. Була слухняною дитиною та розумницею. Вже тоді було зрозуміло, що саме ця маленька дівчинка вслід за Шевченком, переконає свій народ у тому, що він може говорити й бути почутим, претендувати на визнання й славу. Це вона заново під’єднала українську культуру до засадничих цінностей європейської цивілізації…
«На свій вік це геніальна жінка… в кожнім її слові я бачив розум та глибоке розуміння пое­зії, освіти та людського життя» (М. Павлик).

Юлія Діденко. 
Сьогодні, 25 лютого по всій країні відзначається 150-річчя з дня народження відомої української поетеси Лесі Українки- надзвичайно сильної духом українки.

Лесина творчість стала видатним явищем світової культури. Її талант розвивався завдяки природній спостережливості та глибокому потягу до знань.

А ось, що говорили видатні українці про письменницю :
-«Від часу Шевченкового «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте» Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова, як із уст сеї слабосилої хворої дівчини» (І. Франко).
-«На свій вік це геніальна жінка… в кожнім її слові я бачив розум та глибоке розуміння пое­зії, освіти та людського життя» (М. Павлик).

 

Comments are closed.